LOMALLA AIKAAN SAATUA VOL.5: AARTEET

Mervi Liikala 29.02.2012 15:07:29

Mulla on tapana lomalla aina välillä käyä kollaamassa navetan päällä ja laot (ladot) läpi kaiken ihanan vanhan ruosteisen aarteen toivossa. Ei tämäkään loma tuottanu pettymystä, vaikka mikään näistä aarteista ei noista paikoista löytynykkään. Perhe ja ystävät tietää jo mistä mää tykkään ja siten kuskaavat mulle kaikkea arvokasta.

Isä oli löytäny mulle vanhat sokerisakset. Nämä on kuulema tullu äitin kotoa Ammesmäeltä meille. Näillä ne ennevanhaa nakerti isosta sokeritopasta palasia... Äiti käski pestä, mutta en totellu!! Tuo sinkitty naulanpää ei oo kauhean kauniin näköne. Sille pitää tehä vielä jotain.


+

Vanhoista sauvoista on kiittäminen lapsuudenkaveriani Niinaa ja Niinalle vinkin antanutta, Niinan tätiä Elviä!! Syksyllä Elvi ja ihana miehensä Kalevi (Vääpeli) oli äitillä&isällä kylässä. Kerroin, että Niinalla on mielettömän hienosti laitettu vanhat sauvat hyllyn päälle ja siksi lähin meiltäki semmosia navetan päältä kallaamaan. Ei löytyny. Elvi oli sitte ollu niin ihana, että oli vinkannu Niinalle asiasta. Niinan paapa Oskari valamisti nimittäin aikoinaan sauvoja ja suksiaki muistaakseni. Oskari järjesti myös hiihtokilipailuja. Ja niissä kilipailuissa ihan jokainen sai palkinnon!!

 

+

Muistin yhtenä päivänä kysyä äitiltä kerinpuuta. Mää en ensi tienny tuon kerinpuun nimeä ja kysyinki äitiltä keripukkia!!! Kyllä siinä naurettiin... Välillä isä soitti siskolleen ja käytiin googlettamassaki, että mikä se ihan oikea nimi on. Tämä on tosi hyvä, koska langat on joskus vyyhellä ja iliman ylimäärästä käsiparia niitä on hankala saaha kerälle.  Äitillä oli kolomet keripukit ja parhaat mää tietysti valihtin omaan olohuoneeseen.


 

+

Vanha 70-luvun lamppu on peruja äitin kotoa Ammesmäeltä. Sen jäläkeen se oli mulla "harjotuskaksion" keittiössä. Tämä harjotuskaksio on äitin ja isän takapihalla, autotallin jatkeena oleva asunto. Siinä meistä sisaruksista on jokainen vuorollaan harjotellu yksin asumista. Syömässä sai, enemmän tai vähemmän käyä äitillä ja isällä. Vuokraa maksettiin veen ja sähkön kulutuksen verran. Vanhempi pikkuveli säästi avovaimonsa kanssa tässä itelleen talonrakennusrahat. Nuorempi pikkuveli avovaimonsa kanssa säästelöö tässä nyt vuorostaan ennen omaan taloon siirtymistä. Niin, se lamppu, sen äiti meinasi laittaa keittiöönsä aputason päälle. Toettiin, että lamppu olis siihen vähän huono. Äkkäsin onneks kysyä lamppua itelleni. Nyt se oottaa kiltisti vilipaarien vieressä uutta johtoa ja lopullista sijotuspaikkaa. Pitää tämäki muistaa sitte siinä perinnönjaossa!!


+

Mun oma äijä, Kaiveli, yllättää mut positiivisesti useasti. Se on jo oppinu tietämään mistä mää tykkään ♥ Tämän muumioituneen talikon se oli kaivanu mulle työmaallaan Helssingissä. Loman aikana tuli multimediaviestillä kuva tästä haarukasta. Jonkun helsingin herran talikko on nyt mun seinällä.

+

Kokkolan Anttilan yläkerran kirpputorilta löyty naulakko 5 eurolla. Musta tämä naulakko kuuluu sarjaan aarteet siitä syystä, että 5 euron naulakossa on käsin tehyt takorautaset koukut. Jokainen koukku on vähän erilainen. Pelekistä koukuista olisin joutunu pulittamaan kaupassa varmaan 10 euroa kappaleelta. Samalla kirpparilla oli hieno vanhanaikanen kahvinpapupaahin. Sellanen, millä paahettiin tulessa papuja. Se makso muistaakseni vaan 4 euroa ja kyllä on sapettanu monta kertaa että jätin sen sinne!!

+

Taitaa loppua tämä tila tästä kämpästä... olishan se tietysti tosi fiksu vaihtoehto olla hamstraamatta kaikkea roinaa, mutta minkäs tälle mahtaa...

Mervi

 

« takaisinKOMMENTIT

Johanna  29.02.2012 15:43:14

Mä mietin kotona, että mitähän noillakin "keripukeilla" on ollu tarkotus tehä, kun lojuivat yläkerran pukuhuoneen lattialla.... Ja se kirppari oli kallentorin kirppari(kirpputorimarket), tosin se ei oo lähelläkään anttilaa =D Sulla on sitte maailman paras liikenteen ja kartan hahmotuskyky ;)

Mervi  01.03.2012 04:57:09

Voi herran jestas... Justjoo... Tarkotin ensi kyllä Citymarketin yläpuolella, mutta eihän sekään ollu samassa rakennuksessa. Se Kallentorihan on siinä Citymarketin VIERESSÄ!!! Onneks mulla on ollu aina reissuissa mukana hyvät kartturit!!!!!Kommentoi

Nimesi :
Sähköpostisi :

Teksti :

Vahvistuskoodi:
CAPTCHA Image

Päivitä:

Reload Image

Anna koodi::