VIRKATTU KYNÄKOTELO

Liikala Mervi 18.06.2015 11:12:29

Jokainen meistä varmasti muistaa, kuinka tärkeää UUSI penaali oli koulun alkaessa syksyllä. Meillä päin penaalia sanottiin yleisemmi kynäkoteloks. Muistelisin, että joka vuosi se ostettiin uusi ja vanhempana muistan ommelleeni niitä useana syksynä aina vaihtuvista kangaspaloista. Muistan hyvin pari tosi tärkeää kynäkoteloa. Yksi noista aarteista, kolomannella luokalla käsitöissä nahkapaloista tehty kynäkotelo on mulla vieläki käytössä. Tuo kynäkotelo oli mulla viime keväänä myös Amiksen pääsykokeissa!!

Kesäloman alettua viikko sitte innostuin virkkaamaan pari tölkin nipsuista tehtyä laukkua loppuun ja siihen päälle virkkasin ruusulla koristellun kynäkotelon. Inspiraationa oli prinsessajuttu -blogin virkattu kosmetiikkalaukku. Kurkkaappa kuvat tästä linkistä.

Tein kynäkotelon virkkaamalla ensin ketjusilmukoita noin 25cm matkalle. Kiersin kiinteillä silmukoilla ensin ketjusilmukoiden toisen reunan, lisäsin päässä 3 ks, jatkoin toisen reunan ja lisäsin taas päähän 3 ks. Sitten päästin menemään kiinteitä silmukoita niin kauan, kunnes korkeus on täynnä.

Täytyy myöntää, että kyllä tästä mun kynäkotelosta piti kans ensi tulla laukku... Mutta mää alotin liian leveästi ja sitte lankaki loppu kesken. Noita ruusuja mulla on valamiina kymmenkunta, eikä niille oo löytyny vielä mitään käyttöä. Yhen sain kuiteski nyt kivasti istutettua tähän kynäkoteoon. Ruusuun löytyy ohje tästä.

Nyt mulla on tässä syksylle kouluun uusi kynäkotelo. Kokoa tällä on 27,5 x 12cm, joten kyniä mahtuu!! Tällä kyllä kehtaa kouluun mennä!!

 

 

Kyllä mää aion vielä sen meikkipussukanki tehä! Se on jo itse asiassa alotettu!!

♥ Mervi ♥

« takaisin

Kommentoi

Nimesi :
Sähköpostisi :

Teksti :

Vahvistuskoodi:
CAPTCHA Image

Päivitä:

Reload Image

Anna koodi::