VIRKATTU KELLO SISKOLLE

Liikala Mervi 19.07.2015 09:33:24

Kun Vimpelin loman aluks kävin siskon ja siskontyttöjen kanssa shoppailureissulla Lappajärvellä ja Kauhavalla, kiinnitti sisko silimäsä Tuulia Designin putiikissa seinällä olevaan kelloon. Sisko sanoi, että tuommosen voisit kyllä hänelle tehä. Hmmm, mikä ettei.

Pyörin pitkään netissä, että löytäisin kelloon mallin. Käytiin äitin kans jopa kaikki äitin kätköistä löytyneet mummon virkkaat liinatki läpi. Lopulta kuitenki päädyin Pinteristä löytyneeseen "ananas"liinan malliin, jossa olis 12 osiota tai "sakaraa". Eihän se pakollista olis ollu, koska kyllä kellosta selevän saa ilimanki ositoita tai numeroita. Linkki ohjeeseen tässä. Liina on tehty vain kierrokseen 18 asti ja sillä muutoksella, että "ananaksien" väliin tuleva pylväsryhmä tehty kuten kierroksella 17. Jätin liinan kierrokseen 18 siksi, ettei kellosta olis tullu liian iso. Loppupelissä se kohta, johon sisko kellon laitto, olis sallinu isommanki kellon. Lankana käytin valakosta Novitan Kotiväki Huvila lankaa ja koukku 2,5mm.

Yleensä käytän kovetukseen Paverpolin kovetusainetta, mutta sitä ei nyt ollu saatavilla. Lähimpään Sinooperiin tms. askarteluliikkeeseen olis ollu matkaa vähintää 85km, joten tyydyin tavan Erikeepperiin. Ensin tein miksauksen, jossa vettä ja Erikeepperiä oli 50/50. Kastoin liinan kokonaan seokseen. Se oli virhe. Liina kuivui yli vuorokauen eikä ollu lähellekkää kovettunu. Korjasin tilanteen sivelemällä 100% Erikeepperiä pensselillä molemmin puolin ja näin vuorokauen kuluttua liina oli kovettunu.

Kellosta tuli muistaakseni 38cm leveä. Siskolta löyty kellon koneisto. Koska kellon koneisto olis näkyny liinan läpi, laitto sisko valakosella kalavolla peitetyn cd-levyn liinan ja koneiston väliin. Toimii!!

 

 

Koska tämä oli protomalli, on parit asiat on korjattava seuraavassa kellossa: alotusreikä on oltava vähintään 0,8cm ja ensimmäiset kierrokset mielellään pelekkää pylyvästä koneiston piilottamiseks. Epäilen, että Paverpolillakaan kovetettu kello ei pysy aivan suorassa, koska kosteustaso vaihtelee. Siks olis ehkä taipumisen välttämiseks jostain löyettävä pyöreä lasinpala/pleksi/läpinäkyvä muovi. Tai sitte jotkut pienet tapit ylös/alas/sivuille. Siinäpä tuotekehittelyosastolle kyllä aikamoinen puluma ;)

Mutta, joka tapauksessa suunnitteilla on ISO MUSTA kello, omaan olohuoneeseen!

♥ Mervi ♥

« takaisinKOMMENTIT

Miia  03.04.2017 08:06:10

Hei!

 

Aivan ihana kello!♡ Osaatko sanoa miksi minun liinani "kupruilee"? Yritän myös tehdä 12 sakaralla ja tuntuu, että siinä on 1 tai 2 sakaraa liikaa. Teitkö liinaan jotakin muutoksia, että sait nuo sakarat mahtumaan?

Mervi Roosmari.fi  17.04.2017 10:12:25

Kiitoksia! Liina on tehty vain kierrokseen 18 asti ja sillä muutoksella, että "ananaksien" väliin tuleva pylväsryhmä tehty kuten kierroksella 17. Muita muutoksia en tehnyt. Minulla on tosi tiukka käsiala. Se saattaa vaikuttaa. Kyllä minunkin liina kupruili hieman. Kupruilun saa pois, jos liinan muotoilee venyttää kosteana ja/tai silittää märän keittiöpyyhkeen läpi.

Nina Salminen  25.02.2018 22:20:58

Tosi hieno! Olen myös joutunut huomaamaan, että keepperillä kovetettu ei pysy suorana, tarvitsee taustatukea. Vähän myöhäinen vinkki; toinen kellosi on varmasti valmistunut ajat sitten, mutta kerron nyt kuitenkin, että mustan tueksi käy loistavasti vanha LP-levy. Kommentoi

Nimesi :
Sähköpostisi :

Teksti :

Vahvistuskoodi:
CAPTCHA Image

Päivitä:

Reload Image

Anna koodi::