VIRKATTU TRYFFELIKOIRAN PETI

Liikala Mervi 19.11.2015 14:56:30

Kaikkea oon tullu tehtyä ja touhuttua, mutta vielä blogikirjotuksen aiheeks niistä ei oo vielä ollu. Poikkeuksena on tämä harmaa tryffelikoiralle tilattu peti. Petran toiveena oli harmaa 65cm halakasijaltaan oleva peti luonnonvalakosella tai valakosella silikkinauhalla.

Peti on tehty Lappajärven Värjäämöstä ostetusta, valamiiks kutistetusta harmaasta ontelokuteesta. Itse asiassa väri on nimeltään musta, mutta on kyllä harmaa!! Harmaa sävy näytti aivan siniseltä. Onneks en tilannu kuetta verkkokaupasta, vaan kävin paikan päällä. Hupulaisena värjäämöllä mulla oli sisko ja siskontyttö Essi. Essi ei tykänny sitte yhtään värjäämössä leijailevasta tervan tuoksusta, vaan kuleskeli perässä nyrpeän näkösenä nenästä kiinni pitäen.

Alotin pedin tekoa Vimpelissä syyslomalla. Koukkuna mulla oli aluks metallinen nro 8 koukku. Koska ontelokude, varsinki tuo valamiiks kutistettu on todella viheliäistä virkattavaa, sain rakkoja nopeasti. Äitillä oli rakkolaastaria. Siitä leikattiin sitte iso leippo oikean käen pikkurillin alapuolelle. Kyllähän helepotti. Rakkolaastari tosin alako nopeasti irtoilemaan reunoista virkkauksesta aiheutuvan kovan hinkkauksen takia. Siskon tyttö Essi järkytty pahan kerran, kun mää repäsin rakkolaastarin irti. Parka luuli, että revin kauhean leipon nahkaa!! Seuraavana päivänä kävin nuoremman velipojan avovaimon Tiinan kanssa Alajärvellä Paapo Oy:ssä. Sieltä löysin ihanan metallisen kumipäisen virkkuukoukun. Hinta oli neljän euron paikkeilla. Tämä koukku oli todella hyvä, suosittelen. Koukkua ei löytyny 8mm, joten ostin 7mm ja 9mm. Pedin tein sitten tuolla 7mm koukulla.

Peti on 18cm korkea ja reunaa on vahvistettu paksulla nylon narulla. Tuota narua ostin myös Paapo Oy:stä. Mää en oo koskaan käyttäny tuota narua, joten en osaa sanoa kuinka tukeva se sitten käytössä tuloo olemaa.

Naapurini Sarin koiran peti tuli minulle korjaukseen, kun reuna ei pysynyt ruodussa. Sarin omaan, ensimmäiseen petiin, en alunperin laittanu narua reunaa. En ees tienny tarviivani sitä. Lupasin Sarille purkaa pedin reunan ja virkata sen uusiksi narun kera. Muutakin korjattavaa on ollu, mutta siitä sitte iha oma kirjotus myöhemmi...

Pohja ja kumipäinen virkkuukoukku

 

 

 

 

Kummitätiltä pikkutyttönä saatu koira pääsi ekana testaamaan pedin!

 

Mervi

« takaisinKOMMENTIT

Jemina   11.01.2016 09:05:19

hei!

onpa todella kaunis peti! Otatko tilauksia vastaan? Haluaisin chihuahua tytöilleni pedin. Kuvanmukaisen mielellään. missä sijaitsee? ja mikä olisi hinta? 

 

Ystävällisesti 

Jemina S

Mervi Roosmari.fi  13.01.2016 21:09:30

Hei Jemina!

Kiitos kommentistasi, pedistä tuli tosiaan soma.

Aloitin opiskelut elokuussa ja se vie nyt ison osan myös vapaa-ajasta. Siksi olen päättänyt olla 

virkkaamatta tilaustöitä tänä vuonna. Olen pahoillani. 

T. Mervi Kommentoi

Nimesi :
Sähköpostisi :

Teksti :

Vahvistuskoodi:
CAPTCHA Image

Päivitä:

Reload Image

Anna koodi::