KORJAUSHOMMIA

Liikala Mervi 22.11.2015 17:43:55

Joskus joutuu tekemiää töitä korjailla, valitettavasti! Kaks korjausta on onneks omia, kotona käytössä olevia mattoja. Kaks sitä vastoin on toiselle maksua vastaan tehyn tuotteen korjausta. Se sapettaa ankarasti ja hävettääki. Toisaalta voisin lohuttautua sillä, että korjaus olis pitäny tehä, oli virkkaaja kuka tahasa.

Mutta nyt niihin korjauksiin. Ensimmäinen korjaustyö tuli tehtyä kesällä vuonna 2012 olohuoneeseen virkattuun isoon mattoon. Vanhan kirjotuksen voit käyä kahtomassa tästä linkistä. Matto paino lopulta 8,3 kg ja maton halkasija oli 2,2 metriä. Mietin jo sillon, että miten ihmeessä mää tuun tämän maton joskus pesemää! Parina kesänä oonki pessy maton Kaivelin mutsin kanssa. Vein maton mukanani, levitettiin asvalttipihalle iso ressu ja siinä päällä pestiin matto painepesurilla. Sitten nostettiin kahen hengen voimin matto kuivumaan mattotelineen päälle pariks päivää. Toisen pesukerran jäläkeen päätin purkaa matosta niin paljon, että saan sen pesukoneesee. Ja niin mää tein. Ulukonäkö tässä kärsi radikaalisti, mutta nyt matto painaa alle 6 kiloa ja sen voi pestä pesukoneessa. Vanha matto tuli täällä uuessa kodissa tuohon takan kivetykselle asti. Siitä mää en oikeen tykänny. Uus koko on musta parempi tänne vaikkei niin nätti ookkaa...

matto ennen

 

matto nyt

 

Toinen kotona tehty korjaus koskoo kodinhoitohuoneen ovien eteen tehtyjä mattoja. Tein reunan ensi väärin, mutten viihtiny sillo ruveta purkamaa. Reunat kuitenki kupruili pahasti ja matot meni aina ruttuu ovia avatessa. Reunat oli siis korjattava, piste. Virhe oli tullu alumperin siinä, että tein pylväskaaren jokaseen kjs-kaareen, kun olis pitäny tehä aina joka toisee.

matto ennen

matto nyt

 

Kesän kynnyksellä Iina tilas tölkin nipsuista tehyn iltalaukun. Iina halusi laukun ystäväsä häihin, jossa oli kaasona. Laukku ei kuitenkaa kestäny hääillan menoa, laukku sai kipeää ja Iina otti yhteyttä. Iinan oli ollu tarkotus käyttää laukkua myös omissa häissä, kuukauen päästä. Lupasin iliman muuta korjata laukun ja lähettää sen niin pian ku mahollista korjattuna takasi. Purin pohjan ja kasasin sen tuplalangalla ja tuplamäärällä liimaa.

laukku ennen ja jäläkeen

Kipeää saanu laukku

 

Viimenen korjauskohe, Sarin koiranpedin korjaus. Alakuperäsen jutun voit lukea tästä linkistä. Peti on tehty valamiiks kutistetusta ontelokuteesta. Kävi ilimi, että hetken kuluttua pedin reunat oli aivan lytyssä eikä ne suoristunu suoristamallakaa. Tutkin asiaa ja Paapo Oy:stä löysin paksua nylon narua, jota pujotetaan silimukan sisään virkatessa. Tämän nyt pitäis pitää pedin reuna tukevampana, mutta painuu kyllä alas painosta ja sitä pitää ihmisvoimin suoristella. Lisäks virkkkasin pitsin läpi reunasta, jotta sekin tukisi reunaa lisää. Seuraavaa vaihtoehtoa toivottavasti ei tarvi ruveta kallaamaa... Laitoin Sarille petiin valakosen nauhan, jota saa vaihella alakuperäsen mustan kanssa halutessaa.

Kun Sari kävi noutamassa petiä, päätettiin vielä tehdä paksu pyöreä patja petiin. Näin peti on pehmeä ja samalla reunat pysyy patjan ansiosta pystyssä.

Sarin koiran peti versio 1

Sarin koiran peti pesun jäläkeen, iliman suoristamista

Sarin koiran peti korjattuna

 ♥ Mervi ♥

 

 

 

« takaisinKOMMENTIT

Martina  29.08.2016 13:45:58

Ihana koiranpeti <3 Mistä löytyisi ohjetta?

 

Mervi Roosmari.fi  31.08.2016 06:45:06

Hei Martina! Kiitos, mustakin peti on tosi soma!  Ohjetta miulla ei ole, valitettavasti. Netistä löytyy ohjeita esim. Rahin päälisen virkkaamiseen.

Sillä ohjeella pystyy tekemään pohjan ja rimpsuun kannattaa googlettaa helppoa reunapitsin ohjetta.

Toivottavasti pääset näillä eteenpäin=)Kommentoi

Nimesi :
Sähköpostisi :

Teksti :

Vahvistuskoodi:
CAPTCHA Image

Päivitä:

Reload Image

Anna koodi::