VIRKATUT JENNIN KORIT

Liikala Mervi 17.12.2015 16:15:10

Voin heti sanoa, että nämä korit ei syntyny helepolla!! Takkusin ja typeröin oikeen kunnolla. Tympäsöö! Jenni tilas multa nämä korit ennen syyslomaa, mutta sain ne vasta tällä viikolla luovutettua. Tilauksessa oli siis 2 kappaletta 20 x 30 x 20 cm harmaita koreja.

Ostin alunperin kudetta syyslomalla Lappajärven värjäämöstä. Ostin sellasta kätevää valamiiks kutistettua ontelokudetta. Ostin sitä liian vähän, huomasin sitte kun yks kori oli melekeen valamis. Etin samanväristä kudetta täältä Orimattilan läheltä, mutta turhaan. Meinasin jo tilata lisää kudetta Lappajärveltä, mutta en tienny mitä väriä tarkkaan olin ostanu. Ostin lopulta uutta kudetta Alestalolta Lahesta. Ostin tavallista ontelokudetta, koska ei täällä päin myyä sitä valamiiks kutistettua kudetta. Myyjä muistutti, että muista sitten, kutistuu pesussa noin 15-20%.

Minä päätin tehä korit 20% suurempana ja sitte kutistaa ne tiukaks ja oikeaan kokoon pesukoneessa. Kovan virkkaustyön tehtyäni pesin korit ensin 40 asteessa. Ei muutosta. Sitten 60 asteessa ja viimen heitin korit 90 asteeseen, kävi miten kävi. No, ei käyny kuinkaa. Korit ei kutistunu, mutta sivut veny entisestään. Harmitti ja ketutti. Kaiveli yritti lohutella, että kysyt Jenniltä kelepaisko nuo  korit. Mutta eihän noita rohjakkeita pystyis kenellekkään antaa!!

Annoin korien kuivua takan vieressä pari vuorokautta ja purin korit. Alotin alusta. Tein kahta koria samaan aikaan, että oli heleppo muistella mites missäki kohtaa tehtiin. Korit valamistuki sitte aika nopeaa ja niistä tuli hyvät. Napakat ja siistit. Koukkuna käytin 7mm kumipäistä metallikoukkua. Korit on tehty kiinteillä silimukoilla. Tein ensin pohjan ees taas kiinteitä silimukoita virkkaamalla 20 x 30cm kokoseks ja sitten jatkoin virkkaamalla reunoja ympäri aina 20cm korkeaks. Kudetta kulu 880g per kori. Lisäsin niihin vielä Home Made puukyltit. Jennikin tykkäsi, joten loppu hyvin!

 

Kolmeen kertaan pestyt levähtäneet korit

 

 ♥ Mervi ♥

« takaisin

Kommentoi

Nimesi :
Sähköpostisi :

Teksti :

Vahvistuskoodi:
CAPTCHA Image

Päivitä:

Reload Image

Anna koodi::