TIKUTUT LIEHU-PITSIPIPOT

Liikala Mervi 19.03.2016 17:24:22

Kuten tuossa jo aikasemmin tulin maininneeks, oon innostunu pitkästä aikaa tikkuamaan. Kummipojan villahousujen jäläkeen kaivoin kaapin uumenista sinne vuojen sisään jemmaamani pipon ohjeen. Repäsin ohjeen Kaivelin veljen vaimolta saamastani Kotiliedestä. Ohje löytyy muuten myös netistä, Kotilieden sivuilta.

Ohje oli Teetee Sara langalle. Kallasin lankaa hiihtolomalla Vimpelin lähistöltä. Netistä sain vinkin, että lankaa pitäis olla Alajärvellä Pohjan Akka nimisessä käsityöliikkeessä. Suunnistin äitin ja isän kanssa kauppareissulla liikkeeseen, mutta ei lankaa siellä ollu. Saattanu olla joskus vuonna nakki ja muusi. Löyettiin kuitenki myyjän kans hyllystä metreiltään ja painoltaan vastaavaa Pirkanmaan Kotityö Oy:n Pirkka-villalankaa. Lanka saattaa olla 30 vuotta vanhaa etiketistä päätelle, mutta eipä tuo haittaa! Lanka makso 5€/100g ja ostin sitä vaalean sejö tumman harmaana.

Lanka toimi kivasti ja pian oli pari pipoa valamiina. Itelle tein tumman harmaan pipon ja sen Kotiliesi lehden antajalle Jennille tein vaalean harmaan pipon vähän lyhyempänä.

Äiti toivo itellee mustaa pipoa, joten käytiin uuelleen aikamma kuluks uuelleen Alajärvellä. Ostin Paaposta kokeeks Rozetti Naturel Cotton lankaa äitin pipoon ja vielä Himalaya Efsun villalankaa parissa värissä. Molemmissa langoissa oli sama metri ja paino kuin Teetee Sarassa. Samalla reissulla lähti Hand made nahkamerkkejä mukaan.

Mustan puuvillapipon Rozetti Naturel Cotton langasta tein lopulta nro 4 puikoilla, joska vitosen puikoilla silimukat ei pysyny ei millää. Lopulta piposta tuli pari senttiä kapeampi kun Pirkka-villalangasta, mutta kuulema kelepo pipo, sanoi pipon kirjeessä saanut äiti.

Himalaya Efsun villalanka toimi samoin kuin Pirkka-villalanka ja oli todella miellyttävän tuntusta. Pirkka-villalanka kutittaa vähäsen. Kotona Orimattilassa ompelin käsin vielä Paaposta Alajärveltä ostetut Hand made nahkamerkit omaan ja mustaan pipoon. Musta merkki sopii hienosti pipoon. Kaivelikin kehu!

Haaveissa olis kokeilla tikuta semmoset sukan varret. Semmoset, jotka näkyy saappaitten yli, mutta ei oo sukat. Noh, laitan kuvia myöhemmin, jos et ymmärtäny. Toivottavasti kevät ei tuu ennenku saan ne valamiiks!! Mutta, sitä ennen aion tikuta vielä yhen harmaan pipon tällä samalla ohjeella, sillä aion yllättää erään henkilön!!

Minun pipo

Jennin pipo

Äitin pipo

Musta Himalaya Efsun pipo

Minun pipo, minun pärstä + auringonpaiste

 ♥ Mervi ♥

« takaisin

Kommentoi

Nimesi :
Sähköpostisi :

Teksti :

Vahvistuskoodi:
CAPTCHA Image

Päivitä:

Reload Image

Anna koodi::