ITE TEHTY APUPÖYTÄ TERASSILLE

Liikala Mervi 14.05.2016 15:46:59

Seuraan aktiivisesti amerikkalaisia sisaruksia Shanty 2 Chic blogissa/nettisivuilla. Sisarukset Whitney ja Ashley jakaa nettisivuillaan ohjeita ja videoita helpoista vaikeisiinki puutöihin. Oon kuolannu jo monen monta jos mitäki ohjetta, mutta vasta nyt päätin oikeasti toteuttaa niistä jonkun. Viime kesänä siis lähin toteuttamaan haavettani, ite puusta tehtyä apupöytää terassille. Vasta syksyllä sain pöyän kuitenki lakattua.

Tulostin ohjeet netistä ja aloin muuntaa ohjeen tuumia senteiks. Ohjeeseen pääset klikkaamalla tästä. Päänvaivaa aiheutti myös se, että amerikkalaisten puutavara on eri levystä ja paksusta kun täällä meillä. Sain kuitenki menekit seleville ja ystävällisen Kaivelin vaijan avustuksella sain puutavaran jopa valamiiks kotiin kuljetettuna. Oon joskus kuletellu puuta henkilöautolla niin, että puutavara on joko ikkunasta tai takakontista pihalla, heh! Kaivelin vaija teki meille viime kesänä terassille rimotusta ja jätti valamistuttuaan jiirisirkkelin meille vähäks aikaa lainaan. Juurikin noista työkaluista johtuen puutöitä ei tuu tehtyä enempää.

Shanty 2 Chic ohjeissa käytetään usein "Kreg Jigiä". Tällä laitteella tehään liitosreikiä, jotta esim. kulmarautoja ei tarvita. Löysin laitteen jostain suomalaisesta nettikaupasta ja pienen harjottelun jäläkeen pääsin kärryille miten laitetta käytetään. Tässäkään pöyässä ei oo yhtään kulmarautaa tms. muuta liitosrautaa.

Sahasin jiirisirkkelillä osat mittaan, tein liitosreijät ja ruuvasin pöyän kasaan. Muokkasin paria kohtaa ohjeessa. Esimerkiks alimmaiset sivutuet tai alahyllyn lauat ei oo upotetut, niinku ohjeessa tehään. Sivutukien upotus pystyjalakoihin olis kyllä tuonu näköä, näin jäläkikätee aateltuna. Luulin alunperin, etten osais tehä upotuksia. Nyt asia on jo toisin, kiitos koulun! Hioin pöyän pintoja hiukan ja käsittelin pöyän Mastonin petsilakalla. Sävy tumma pähkinä. Hioin lakkapintaa kuluneeksi ja laitoin päälle värittömän Mastonin petsilakan.

Pyörät ostin Motonetistä ja tangon Ikeasta. Pöyän päälle innostuin vielä ostamaa Clas Ohlsonilta aurinkokennolla toimivia "hehkulamppuja" 3 kappaletta, jotka ripustin eri korkoihin.

Pöyän mitat: pituus 110, leveys 69 ja korkeus 89 cm.

Pöytä asusti autotallissa koko talaven ja pääs "ulukolaitumille" heti ensimmäisten lämpysten saavuttua toukokuun alussa. Pöytä on tukeva ja on ollu kovassa käytössä. Hyvä tekeles! Pöyän kaveriks sopii tosi hyvin aikoinaan pitsiliinoilla tuunaamani baarijakkarat. Nyt kelepaa istuskella terassilla (vaikka netissä surffaten) ja ootella siiterilasin kanssa kun Kaivelin paistamat kasslerit valamistuu!!

Osat valamiina

Puuvalamis apupöytä

Eka päivä terassilla

 

Tilannekuva lauantai-illalta

♥ Mervi ♥

« takaisin

Kommentoi

Nimesi :
Sähköpostisi :

Teksti :

Vahvistuskoodi:
CAPTCHA Image

Päivitä:

Reload Image

Anna koodi::