KUOTTU MATTO

Liikala Mervi 07.06.2016 17:58:38

Kaivelin mutsi Maikki kysyi, haluaisinko mahollisesti osallistua maton loimeen. Maikilla oli tarkotuksena kutoa mattoja itelleen ja Kaivelin veljen perheelle meiän omalla kylällä, Päivin mummon mökissä. Ei mun tarvinnu kauaa asiaa miettiä. 

Tiesin heti, että matosta tulis raitanen ja väriltään joku musta-valako-harmaa. Maton tarvetta oli keittiössä, jossa ei kolomeen vuoteen oo ollu mattoa. Pituutta matolla sai olla max 2,3m. Kuetta piti siis olla n. 1,8 - 2 kg neliölle, joten mun kuteen tarve oli n. 4,2 - 4,6 kg. Ensi mä meinasin ostaa kuteita, mutta huomasin kuteita löytyvän omasta kaapista ihan riittämiin. Kun tein raitasuunnitelmaa kuekerillä, huomasin beigen värin sopivan mukaan kivasti.

Viimesestä kangaspuilla kutomis kerrasta tais olla kulunu aikaa noin 15 vuotta, joten olin jo unohtanu miten kaikki toimii. Sain kuitenki henkistä ja fyysistä tukea Maikilta ja pääsin nopeasti kärryille. Värien vaihto kohassa mulla oli kuiteski vähän hakemista ja parissa kohtaa se kyllä näkyy.

Kutomispaikan milijöö oli kyllä kohillaan, täytyy kehua. Päivin mummon mökki oli ihanan idyllinen, pikkunen hirsirunkonen rakennus. Seinät oli jätetty sisältä hirrelle, seinällä tikitti kello ja oli ihan hilijasta. Tunnelma oli tosi rauhottava. Välillä pihalta kuulu talon isännän raktorin äänet. Vaikka kyseessä ei ollukkaa Valametti, tuli heti tosi kotonen olo.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kun Kaiveli tuli kotiin, huomas se het maton keittiön lattialla. Jännitti, kelepaako matto. Mä ostin nimittäin kerran maton Tokmannista tohon keittiön lattialle, mutta jouvuin palauttamaan sen kauppaan. Tätä mattoa ei olis pystyny palauttamaan ja olis harmittanu kovasti, jos matto ei olis kelevannu. Matto oli kuulema ihan hyvä. Niin ja Kaiveli muuten luuli ensi, että mä oon ostanu tän maton kaupasta! Heh!

Maton kutominen oli pitkästä aikaa tosi kivaa puuhaa. Tällä viikolla kuulin, että saisin mahollisesti osallistua myös Päivin marraskuiseen maton loimeen. Onneks oon täällä pohojanmaalla, joten kuteitten ostopaikat on lähellä. Ja mikä mahtavinta, Paapossa Alajärvellä sattuu olemaan just nyt -30% varaston tyhjennys ja Lankavalla Kauhavalla on Käsityöfestivaalit 18. - 19.6.2016.

♥ Mervi ♥

 

« takaisinKOMMENTIT

Päivi  10.06.2016 19:00:10

Kyllä sinun matto on kaunis. On ilo saada jakaa kanssasi matonkutomisen riemu. Ja kyllä pääset aijemminkin kutomaan ei tarvii odottaa marraskuulle, senkun hommaat loimen ja tulet paukuttaa. Minä jatkan sit marrakuulla....

Mervi  16.06.2016 09:22:41

Kiitos Päivi! Tykkään itekki matosta paljon. Ei mulla ole kuin yhen maton tarvetta, joten siihen ei kannata omaa lointa laittaa. Marraskuiseen osallistun mielelläni! Ollaan yhteyksissä!Kommentoi

Nimesi :
Sähköpostisi :

Teksti :

Vahvistuskoodi:
CAPTCHA Image

Päivitä:

Reload Image

Anna koodi::