VIRKATUT BALLERIINAT JA OMPELUHOMMIA

Liikala Mervi 08.06.2017 16:12:27

2.6.2017 valamistujaispäivän jälkeen minulla alakoki kesäloma. Kiva, kun viimen ollu pari päivää oikeita kesäkelejä!

Aion viettää kesän kotona, lomaillen meiän perheen kolhoosissa pohjanmaalla ja ehkä tehdä pari kaupunkireissua iha itekseen, lukien henkistä kasvua, positiivista ajattelua ja mielenhallintaa koskevia kirjoja, tehen kivoja puu- ja käsitöitä sekä miettiä vähän mikä haluaisin olla isona. Opintovapaa kestää 10.8.2017 saakka, joten vanhaan työhön on palattava kesän lopulla. Mutta, onko se edelleen se mitä haluan? Siinäpä lomalle "aktiviiteettiä" ihan tarpeeksi.

 

Sormien ja ranteiden tulehdukset vaivaa edelleen. Toivottavasti ne talttuu kesän aikana. Virkkaamista tuli jo hieman ikävä ja kokeilin virkata jotain ihan pientä. Ja innostun tekemään pikkuruiset ballerinat. Nämä oli nopea virkata eikä sinä aikana vielä alakanu sattumaa sormiin. Tämä ohje löyty netistä Hopeful Honey blogista. Klikkaa suoraan ohjeeseen tästä linkistä.  Rusetin tein ohjeesta poiketen virkkaamalla kuutta pylvästä niin monta kertaa peräkkäin, että pylväitä oli tarpeeks pitkästi kaksinkertaiseen rusettiin. Sitten pyöritin rusetin keskelle lankaa ja ompelin rusetin kiinni balleriinaan. Lankana valakonen Lankavan Esito virkkuulanka ja koukku 2,5mm.

Kaivelin veljestä ja veljen vaimosta oli tulossa pienen tyttövauvan kummit. Nämä balleriinat pääty lopulta ilokseni tuon pienen tyttövauvan kastelahjaan.

Loman alakajaisiksi hoidin pois tehtävälistalta jo hetken kaapissa odottaneen kummipoika Paten pörrötakin vetoketjun vaihdon sekä hupun nepparin laiton. Neppareita oli varastossa, mutta kiinnitys ei onnistunu. Yritin ensin paukuttaa nepparia kiinni pelekästään vasaralla. Ilman nepparin kiinnitykseen soveltuvaa tallasettiä ei hommasta tullut mitään. Ostin nepparisetin, jossa oli myös tuo talla mukana. Nepparin kiinnitys onnistu tuolla tosi näppärästi. Nyt mulla on talla jatkoakin varten valamiina.

Tällä viikolla oon lisäks kerenny putsata kesävajan kesäkuntoon ja tehä oikeen puutöitä. Kaivelilta valamistujaislahjaks saatu jiirisirkkeli oli kovassa käytössä. Samate valamistujaisrahoilla hankittu viimeistelynaulain paukku kivasti. Kuvia tuosta rojektista seuraavalla kerralla!

♥ Mervi ♥

« takaisin

Kommentoi

Nimesi :
Sähköpostisi :

Teksti :

Vahvistuskoodi:
CAPTCHA Image

Päivitä:

Reload Image

Anna koodi::