Matonkuteita ja virkkuukoukkuja

Mervi Liikala 25.12.2011 10:41:02

Koulussa ala-asteella opeteltiin virkkaamista ensin niin, että tehtiin ketjusilmukoita semmoseks pitkäks nauhaks. Ja toiset teki sitä metreittäin. Muistan, että yks poika, Marko, sai koko aikana kasaan armottoman uurastuksen jälkeen 20cm. Yrityksestä ei ainakaa voinu moittia!! Myöhemmin koulun oppien lisäks Liikalan mummon Elsan oppia seuraamalla opettelin tekemään sukkia ja virkkaamaan pitsiliinoja. Ei mummolla mitään ohjeita koskaan ollu. Sillä oli mallina joltain lainattu pitsiliina ja siitä se virkkasi mallin mukaan. Näin minäki opin virkkaamaan ja kopioin aika montaki mummon pitsiliinaa. Ohjeita en osaa vieläkään lukea kunnolla...

Syksyllä käytiin siskon kanssa Kauhavalla alennusmyynnissä ja sieltä ostin 15 kiloa kudetta. Mustia kuteita lappaessa muovipussiin jouduin totaalisesti mummojen jalakoihin. Pussiin sai survoa kudetta niin paljon ku mahtu 5 eurolla ja tiiätte sitte mikä käsirysy siinä kävi... Kaivelin mutsilta sain valakosta matonkudetta kesällä monta säkkia. Lisäksi mulla oli kudontapiirin ajoilta jääny jonki verran harmaata kudetta.

Paljon on vielä virkkaamatta, mutta tähän mennessä on valmistunu 5 mattoa ja 2 koria. Ensimmäisen maton tein ilman ohjetta mummolta kopioidun pitsiliinan mallin mukaan. Ja matosta tuli omasta mielestä ihan mielettömän kaunis!! Sen jätin itselle. Toisen maton tein ilman ohjeita ja siitä tuli vähän modernimpi, ei niin pitsimäinen matto. Muut kuin ensimmäisenä tekemäni maton annan lahjaksi. Koreista tuli myös omasta mielestä tosi hienot, kun niihin teki sisuspussin pellavasta ja maalasi sabluunan avulla niihin numerot. Koreilla me kiitettiin jouluruuasta.

 

 

 


 


« takaisinKOMMENTIT

Mailis Hoikkanen  26.12.2011 18:34:21

Kaivelin mutsi on saanut myös virkatun maton.KIITOS!Kommentoi

Nimesi :
Sähköpostisi :

Teksti :

Vahvistuskoodi:
CAPTCHA Image

Päivitä:

Reload Image

Anna koodi::