LOMALLA AIKAAN SAATUA VOL.1: OMPELUKSIA

Mervi Liikala 08.02.2012 15:33:31

Ekan lomaviikon kunniaksi kävin kirjastossa jostain ihmeen inspiraatiosta. Ilmeisesti olin saanu jostain idean tuohon inspiraatioon, mutta syytä en muista. Tildan ohjeita lähdin kuitenkin varta vasten kallaamaan. Kirjastosta lähti kotiin Tildan talossa -kirjan lisäksi myös virkkausohjeita. Tildan talossa kirja oli täynnä mitä ihanempia ompeluohjeita! Selasin kirjan läpi kymmeniä kertoja, kunnes viimein valitsin ensimmäiseksi Tilda työkseni enkelin. Ei mikään helppo ensimmäiseks ompeluks, mutta lopputulos omasta mielestä vaivan arvonen. Hamekankaana ensin toimea yrittäny valkopohjanen verhokangas oli liian ohutta ja ensimmäiset käet epäonnistu. Orimattilan kangaskaupasta ostettu ruskeapohjanen kangas sen sijaan toimi tosi hienosti!!

Tämä ensimmäinen Tilda toimittaa nyt virkaansa suojelusenkelinä Käläviällä. Siellä se nyt suojeloo 2-vuotiasta kummityttöäni Riinaa

+

Vimpelissä kävin "piikomassa" serkulla. Tein vanhoista kankaista serkun juuri ostamaan omakotitaloon piilolaskosverhoja. Serkku avusti mittaamisessa ja piti verhoja ojennuksessa pöyän toiselta puolelta ompelun aikana. Lisäks serkku tarjos mulle palakaks herkkuja, mm. kotijuustoa ja extrahyvää kuorrutettua arabialaista maustekakkua. Keittiöön tuli todella upeaa Aarikan kangasta ja kummipojalle sisustettuun huoneeseen 70-luvulla serkun omassa lastenhuoneessa olleista vanhoista sivuverhoista lasten huoneen laskosverho. Tuon lastenhuoneen verhon kanssa jätin yhen työpäivän kesken!! Piti ottaa 4 tunnin ja 2 todella pahasti kiertävän laskoksen jäläkeen aikalisä. Seuraavana päivänä kaikki sujuki taas arabialaisen maustekakun avustuksella niinku elokuvissa. Parin tunnin päästä verho oli valamis. Tuo lastenhuoneen verho on tosi hienon näkönen noitten vanhojen lamppujen kanssa!! Aarteita sanon minä!!

+

Sisko tuli mun kummitytön Riinan kanssa Vimpeliin hyvissä ajoin ennen meiän serkun kihlajaisia. Aikaa kulutettiin Riinan kanssa leikkimällä, käytiin Tuurissa Keskisellä käsityötarvikeostoksilla ja sisko anto mulle laukunompelukoulutuksen. Sisko on lahjakas käsitöiden tekijä. Sukkien ja muitten tikuttavien lisäks se osaa ommella tosi hyvin. Mm. laukkuja se on tehny varmaan 20. Laukut on tehty Marimekon markiisikankaasta (paina tästä ja tästä laukkulinkkiin siskon sivulle). Sisko osti meijän Keskisen reissulla 7 x 0,5m Marimekon markiisikangaspalaa ja edullisesti. Minäki innostuin siskon lupaaman ompeluopetuksen takia ostamaan pari palaa. Tein itelle toisesta palasta, unikosta, ns. matkaolkalaukun pitkällä hihnalla ja pienemmän ns. kirjastokassin. Ja kun olin vauhtiin päässy, tein siskon opastuksella vielä laukut äitille ja veljen avokille Tiinalle. Tiinan laukusta en kerenny ottaa kuvaa.

+

Vimpelin kirjastosta haettiin siskon ja kummitytön kanssa isoo kasa kirjoja, mukana myös uusia Tildan ompeluohjeita. Otin kymmeniä kuvia kirjojen ohjeista digikameralla ja ison kasan paperikopioita kaavoista veljen luona. Noista ohjeista synty Vimpelin loman jälkeen "pakko-ostetulle" uudelle kännykälle suoja pussukka sekä uus meikkipussukka vanhan kulahtaneen tilalle. Kännykän pussukan vetoketju tuli väärinkätisesti. Jos olis vasenkätinen, kuva olis oikeen päin... Meikkipussukasta piti tulla isompi ku entisestä, mutta se on kuitenki mun mielestä aivan mielettömän hieno!!

+

Järjestin vielä tilkkuompelutarvikkeet vanhaan matkalaukkuun. Siellä on nyt kaikki tarvittava, samassa paikassa.

Uusia ompeluksia suunnittelemaan!!

Mervi

« takaisin

Kommentoi

Nimesi :
Sähköpostisi :

Teksti :

Vahvistuskoodi:
CAPTCHA Image

Päivitä:

Reload Image

Anna koodi::