SUOLATAIKINAMAGNEETIT JA VIRKATTU MATTO

Mervi Liikala 06.05.2012 12:44:35

Ihan selevästi huomaa, että työnteko haittaa inhottavasti harrastamista. Kun työt taas alako loman jäläkeen helmikuussa, ei oikeen saa mitään aikaan. Illat menöö kotona istuessa ja möllöttäessä... Jotain sentään oon sentään saanu aikaseksi!

Maaliskuussa sisko kävi mun  IHANAN kummitytön Riinan kanssa meillä kylässä. Ikean ja Jumbon kiertelyn lisäksi viikonvaihteeseen kuulu myös vähän askartelua. Koitettiin tehä suolataikinaa ja siitä sitte magneetteja. Suolataikinan ohjeen bongasin jo tammikuussa aivan mielettömän ihanasta kirjasta nimeltä KAARNASYDÄN JA SAMMALKRANSSI (Miia Seppälä) . Magneettien ideaan törmäsin eräässä sisustusblogissa käydessäni. Suolataikinasta siis tehtiin pieniä palloja, painettiin sormella linttaan ja sitte leimasimen päällä kirjaimia/kuvioita. Näitten annettiin sitte kuivua/kovettua vuorokausi. Nämä olis voinu maalata tai värjätä elintarvikevärillä, mutta minusta ne on kivoja iliman maalausta. Osan käsittelin kahvinpuruilla, mutta ilman sitä ne on kyllä kauniimpia. Ite ne magneetit tuli postilla vasta toukokuun tokana päivänä. Siskon mies tilasi ne jostain intokiinasta nettikaupasta. Suomesta mun kollaamista kaupoista ei löytyny kun sellasia monta milliä paksuja ja sentin levysiä jättimagneetteja ihan hirrrrweään hintaan. Nämä magneetit on vaan puoli senttiä leveitä ja millin paksusia. Onneksi on tuommonen siskon mies olemassa, KIITOS! Magneetit on nyt viimen liimattu ja magneetit on jääkaapin ovessa. Kivoja niistä tuli.

Suolataikina:

3dl vehnäjauhoja

1dl suolaa

1,5 dl vettä

(elintarvikeväriä)

Sekoita jauhot ja suola keskenään ja lisää väri ja vesi joukkoon vähitellen koko ajan sekottaen. Anna taikinan tekeytyä muutama tunti ja muovaile haluamasi kuvio. Paista kuvioita 100 asteessa, kunnes ne ovat kuivuneet kokonaan. Kuivumiseen saattaa kulua useampi tunti kuvioiden paksuuden mukaan. Maalaa kuvioiden jäähdyttyä.

+


Virkatun matonki oon saanu aikaan. Malli on inspiraatio/mukaelma pöyällä olevasta pitsiliinasta. Kudetta meni 8,3 kg ja maton halkasija on 2,2 metriä! Mitenkähän tuommonen matto sitte pestään ?? Vähän matto kupruiloo yhestä kohtaa, mutta en alakanu enää purkamaan. Kyllä se tuohon oleentuu. Iliman ohjetta virkkaaminen tämmösestä paksusta kuteesta on aina vähän vaikeaa. Kuinka paljon lisätä milläki kierroksella, ettei ala kupruilemaan. Kudetta jäi vajaat 100g, joten sain sen kyllä tarkkaan kulumaan!! Mää kyllä tykkään ite matosta kovasti. Liukas se on kyllä ku mikäki lakatulla parkettilattialla...

 

Uusi pikkuloma on jo varattu. Sen käytän ihan vaan matkusteluun. Matka suuntautuu tällä kertaa, kappasvaan, POHOJANMAALLE!!

Mervi

« takaisin

Kommentoi

Nimesi :
Sähköpostisi :

Teksti :

Vahvistuskoodi:
CAPTCHA Image

Päivitä:

Reload Image

Anna koodi::