PELLAVAJÖÖTISTÄ VIRKATTUA

Liikala Mervi 08.11.2013 18:12:34

Syyslomalla värväsin äitin hupulaiseks (hupulainen = matkaseura tai mukana olija) Kauhavan kangasaitan alennusmyyntiin. Hupulaista värväsin siks, että viime kerralla samoilla alennusmyynneillä jäin jalakoihin... tai en päässy lähellekkään mustia matonkuteita muitten innokkaiden naisten vuoksi!

Noh, hupulaista ei tarvittu taklaushommiin tällä kertaa. Oltiin sen verran ajoissa, että tosi rauhassa saatiin katella ympärille.

Saalis jäi aika laihaks. Ostin mustaa matonkudetta 6kg, heijastinlankaa ja nämä lankajöötit. Isommalla jöötillä on painoa 3,4kg. Se on jotain pellavasekoitetta ja pienempi täyttä pellavaa. Rullat makso 10e/rulla, ei paha. Tuosta pellavasekotteesta oon virkannu jo lasinalusia, pieniä liinoja ja yhen isomman liinan. Pyöreisiin lasinalusiin ohje löytyi prinsessajuttu blogista, mutta nuo pitsimäiset on tehty jäljittelemällä prinsessajuttu blogin kuvaa.

Iso liina on koevedos ja tehty Kauhavan kangasaitan Asterimaton ohjetta mukaillen. Tarkotus on virkata äitille ison liinan mallin mukasia tablettia 8 kpl ja siks liina on pesty kerran. Vähän lanka kutistuu pesussa, joten pitää ottaa se huomioon kokoa suunnitellessa.

Nyt koevedosliina ja pikkuliinat on päässy Kaivelin perintölipaston päälle.

Mervi


« takaisin

Kommentoi

Nimesi :
Sähköpostisi :

Teksti :

Vahvistuskoodi:
CAPTCHA Image

Päivitä:

Reload Image

Anna koodi::