AMMESMÄEN 60-LUVUN VALAISIMEN TUUNAUS

Liikala Mervi 02.04.2016 12:50:17

Jokun mielestä on tosi väärin mennä muuttamaan vanhan esineen ulkonäköä. Oon osittain samaa mieltä. Ajatus kävi mielessä tämän Ammesmäen mummolan 60-luvun valasimen kohalla, täytyy myöntää. Koulukaverini Kirsi on tämän aikakauden ystävä ja hän kehotti ensin koluamaan netistä, onko valasin vanha design-tuote. En löytäny netistä lamppua. Äiti yritti kans yhen illan surffailla lamppua, mutta tuloksetta. Koske valasin ei oo arvokas, päätin toteuttaa suunnitelmani.

Haaveilin ensin pitkään Alvar Aallon suunnittelemasta mustasta A330S riippuvalasimesta olohuoneen pöyän päälle. Valasin on kuiteski aika hintava enkä raaskinu millään ostaa sitä (pihi).

Tämä mummolasta tuotu valasin on ollu mulla ensimmäisessä "omassa" asunnossa, kotitalon takapihalla olevan kaksion makuuhuoneen katossa. Ompelin ritilöitten päälle valako/vaaleanvihreä raijallisesta kankaasta suojukset. Mulla oli sillon makkarissa tuota raitakangasta ja sitte sellasta valako/vaaleanvihreä ruutusta kangasta, josta olin ommellu mm. koristetyynynpäällisiä. Tyynynpäällisissä oli virkatut etupuolet. Voi niitä aikoja...

Tämä valasin on ollu myös pikkusiskolla ja vanhemmalla velipojalla samassa kaksiossa ensivalasimena. Viimetteeks mää oon nähny valasimen siskon raksalla rakennusajan valasimena. Tällä valasimella on siis pitkä historia, alakuperää unohtamatta.

Alotin tuunauksen purkamalla valasimen osiksi. Väriks halusin mustan, kuten A330S valasimen kohalla haaveilin. Maalasin valasimen autotallissa Mastonin spray-maalilla. Johon vaihoin Ikeasta ostettuun mustaan johtoon.

Mä tykkään lopputuloksesta hirmusesti! Valasimen valokeila on aiva täydellinen olohuoneen pöyän päällä. Kaiveli on tulossa tänään Leviltä kotiin ja seleviää saako hieno valasin jäähä kattoo... Samalla tiiän, kannattaako kahta jälelle jäänyttä valasimen osaa lähteä enää tuunaamaa.

 

Alakuperänen valasin

 

Purku pahimmoillaan

 

 

 

 

 

 

 

 

 ♥ Mervi ♥

« takaisin

Kommentoi

Nimesi :
Sähköpostisi :

Teksti :

Vahvistuskoodi:
CAPTCHA Image

Päivitä:

Reload Image

Anna koodi::INFO

Ethän käytä kuvia ilman lupaani!


LATEST IN CATEGORY
ARCHIVE