VUOKRAKÄMPÄN REMPPA 2016

Liikala Mervi 24.07.2016 17:54:09

Mulla on rivitalokämppä (3h+s+kh+wc 71m2 + 14m2 askarteluhuone) Orimattilassa. Se on ollu vuokralla ystävän perheellä 3 vuotta sen jälkeen, kun vuonna 2013 muutin tänne maalle Kaivelin kans sen veljeltään ostamaan omakotitaloon. Puolitoista vuotta sitte ystävän perhe rupes rakentamaa ja tänä vuonna kesäkuussa muuttivat omaan kotiin.

Mietin vähän kämpän myyntiä, mutta päätin vielä kerran kokeilla vuokralaisia. Nostin vuokraa naapurilta kuulemani vinkin perusteella ja sain ilokseni monta halukasta vuokralaisehdokasta. Pari hyvää, joista valihtin vuokralle nuoren pariskunnan ja 2kk Valtteri pojan.

Tein kämpässä pieniä muutostöitä, joita olis pitäny tehä jo ennen ystävän muuttoa. Sillon aikaa ei ollu, koska ystävän perheellä oli kiire muuttaa ja itellä oli kiire uuen omakotitalon kans. Nyt mulla oli pitkä kesäloma, joten tein pientä pintaremppaa. Remontin tein ihan itekseni. Kaivelin vaija oli onneks aina soitettavissa apuun, jos oli pakko käyttää neljää kättä, oli isompien työkalujen tarve tai piti kulettaa pitkää tavaraa. Isot kiitokset siis Kaivelin Vaijalle!

Kun ystävä muutti sillon vuokralle, möin osan huonekaluistani hälle. Sen lisäks mun omistamia mm. seinähyllyjä ja kenkähyllyjä jäi sillon niille sijoilleen. Nyt karsin kaiken sellasen pois.

Lisäks taloyhtiöstä löyty keväällä radonia. Rivitalo on soraharjulla ja semmoseen aikaan rakennettu, ettei sillon mitään radonputkia vejelty. Orimattilassa saattaa olla radonia naapurilla, mutta toisella naapurilla ei. Riippuu kuulema siitä, mistä sora on talon alle ajettu. Ajatella!! Kuitenkin, lisätyönä pintaremppaan laattasaumojen tiivistäminen piti tehä alakerrassa. Syksyllä asennetaan radon imuri. Saumat piti tiivistää asunnon ulkoreunoilta. Tämä oliki kova homma, sillä kuten usealla muullaki naapurilla, lattialla on laminaatti ja laattasauma mm. makuuhuoneissa on pitkästi laminaatin alla. Sain naapurilta lainaan sellasen monitoimisahan, jolla pystyy sahata seinän vierestä laminaatin päitä. Terä kesti kuitenki kovaa laminaattia pari metriä ja alako savuta. Saatto olla kyllä sahaajassaki vikaa! Ei sahasta ollu siis mulle apua. Siks mä jouvuin kahesta huoneesta nostaa laminaatit kokonaan ylös, yhestä puoliks ja yhessä huoneessa pääsin vaan ensimmäisen laminaatti rivin ylös nostolla. Tiivisteenä oli Soudaflex 40FC. Rapsuttelin laattasaumoista kaiken irtoavan pois ja imuroin saumat tarkasti. Tiivistettä meni 5 tuubia ja voin sanoa, että oli aika kovan puristamisen takana tämä tökötti!! Toivottavasti ei tullu uutta rasitustulehusta etu- ja keskisormen väliin!

Nostin laminaatit ylös huone kerrallaan, laitoin laminaatit tarkasti järjestyksee ja joka varvin omaan pinoon aulaan. Isomman makuuhuoneen laminaatti oli paikallaan 35minuutin päästä, joten kokonaan pois ottaminen oli ehottomasti vaivan arvosta. Näin saumat sai varmasti hyvin tiivistettyä. Samat vanhat listat laitoin paikolleen, mutta ovien kohalla olevat alumiinilistat jouvuin vaihtamaan kokonaan.

 

Laattasaumojen tiivistämistä

 

Laattasaumojen tiivistämistä

 

Tilannekuvaa askarteluhuoneesta tiivistämisen aikana

Isommassa makuuhuoneessa tiivistämisen lisäks maalasin seinät kahteen kertaan F487 paperi sävyllä. Ennen huone oli sininen, ystävän pojan toiveesta. Verhotangot asennettu takaisin paikolleen.

 

Isompi makuuhuone ennen

 

Iso makuuhuone jäläkeen

Pienemmässä makuuhuoneessa tiivistin laattasaumat kahelta seinältä, maalasin ruskean seinän muijen seinien kans samalla sävyllä (Tikkurila Winter 8363) ja ikkunaseinä on maalattu isomman makkarin tavoin paperin sävyllä. Lisäks asensin aikoinaan poistetun liukuoven tilalle uuen liukuoven tavallisesta väliovesta. Verhotanko asennettu takasin paikolleen.

 

Pikkumakkari ennen

 

Pikkumakkari jäläkeen

 

Pikkumakkariin väliovesta tehty liukuovi

Alakerran aulassa on tiivistys tehty yhellä seinällä, listat laitettu uuelleen paikolleen ja seiniä paikkamaalattu vaalealla 8383 sävyllä. Seinältä on poistettu mäntynen Isabella sarjan seinähylly.

 

Vanha Isabella hyllykkö

 

Seinä hyllykön poiston jäläkeen

 

Alakerran askarteluhuoneessa laattasaumat on tiivistetty kolmelta seinältä, laminaatti poistettu puolesta huoneesta ja listat koko huoneesta + asennettu paikoilleen, ruskeat kattolistat poistettu kokonaan ja ruuvin reiät paikattu, vanha verhotanko poistettu ja uusi asennettu, valokatkasimen paikka vaihettu oven väärältä puolelta oikealle, seinät ja katto maalattu F487 paperi sävyllä, saunan taakse ostettu uusi 200cm leveä Ikean vaatekaappikokonaisuus.

 

Askarteluhuoneen vasen seinä ennen maalausta

 

Askarteluhuoneen vasen seinä maalauksen jäläkeen (huono salama!)

 

Askarteluhuoneen takaseinä ennen maalausta ja listojen poistoa

 

Askarteluhuoneen takaseinä jäläkeen

 

Vaatekaapit ja uus verhotanko

 

Pintavetona vejetty uus katkasijan paikka

Kylypyhuoneessa vaihettu peili pienempään, Ikean "kuolleen" ledivalasimen tilalle vaihettu Philipsin loisteputkivalasin, asennettu wc-paperiteline sekä suihkunurkkaan rosterihyllykkö. Lisäks suihkuseinä on korjattu yllättäen löytyneellä metallisella varaosalla. Koko kylpyhuone on pesty ja siivottu. Saunassa ei tarvinnu tehä muuta kuin ruuvata löylymittari seinälle.

 

Kylypyhuoneen vanha peili ja valasin

 

Uus peili ja valasin

 

Korjattu suihkuseinä ja uus hylly suihkunurkassa

Portaikossa viisi porrasaskelmaa ja olohuoneen puolella oleva kaiteen alalauta on fiksattu aikasemmalta maalauskerralta jääneellä maalilla.

 

Yläkerrassa pikkuvessasta poistin tilaan sopimattoman yli-ison peilikaapin ja vaihoin tilalle Kärkkäiseltä ostetun peilin. Ruskeat seinähyllyt on maalattu Ikean mustalla petsillä, ylimääräset ruuvinreiät on paikattu silikoonilla, bideesuihku vaihettu ja karmi hiottu + maalattu kahteen kertaan Helmi kalustemaalilla (väri listavalkoinen).

 

Yläkerran olohuoneessa on tumman ruskea seinä maalattu vaalealla (Tikkurila Winter 8363), seinähylly ja ikkunalauat poistettu.

 

Olohuone ennen maalausta. Ikkunalistat ja hylly paikollaan.

 

Olohuone jäläkeen

Yläkerran eteisessä listan pää korjattu vaihtamalla listasta puolet, vaatekaapin tumman pähkinän värinen (liikaa eri puulajeja yläkerrassa) sokkeli ja sivu päälystetty dc fix-kalvolla ja seiniä fiksattu vaalealla 8363 sävyllä.

 

Eteisen vaatekaappi ennen

 

Eteisen vaatekaappi jäläkeen

Pikkueteisen oven karmit on maalattu kahteen kertaan, kynnys hiottu ja maalattu, pikkueteisen seinien ruuvinreiät paikattu ja hiottu, seinät maalattu vaalealla (Tikkurila Winter 8363). Vanha naulakko, patterin päällä oleva hylly sekä ovien päällä olevat tummat kenkähyllyt poistettu. Asennettu uusi naulakko ja hylly. Lattialistat poistettu ja tilalle laitettu ruskea silikooni. Eteisen matto on myös uusi.

 

Pikkueteisen vanha hylly ja naulakko, vanha väri + matto ja listat paikollaan

 

Pikkueteinen rempan jäläkeen

Keittiössä kaappiseinät on maalattu valakosella F487 paperin sävyllä ja muut seinät vaalealla (Tikkurila Winter 8363). Tummat avohyllyt ja valolistat poistettu. Tiilijäljitelmälevy ja kaakelit väälitilassa maalattu valakosella (tartuntapohjamaali + Tikkurila Unica Akva). Levyä piti osin liimata alustaan, koska aikasemmin olin ollu huolimaton. Vanha maustehylly on poistettu ja tilalle laitettu uusi (Keittiötuning). Liesituulettimen putken ympärillä olevat kuivaneet ilimastointiteipit vaihoin tuoreisiin ja nostin liesituuletinta noin 10 cm ylemmäks. Avohyllyjen paikalle laitettu mikrokaappi (Keittiötuning) ja jääkaapin päällä olevan yläkaapin ovi päälystetty dc fix kalvolla. Kaikki silikoonit vaihettu, keittiön astiakaapin hyllyt vaihettu metallisista lastulevyhyllyihin. Hain hyllytavaraa K-raudasta ja Kaivelin vaija sitten sahas ne mulle määrä mittaan. Keittiön astiakaapissa on nyt rosterinen valutusallas (Keittiötuning) avoritilän tilalla. Koska parketti oli keittiön osalta jo hiomiskunnossa, päätin suojata sen tässä vaiheessa edullisella laminaatilla. Laminaatti on K-raudasta. Lisäks vaihoin lattialistat valakosiin. Laminaatin ja parketin vaihtokohtaan laitoin kultasen eritasolistan. Katon rajassa olevat tummat kattolistat on poistettu ja maalattu valakosella. Keittiön tiiviste tiskipöyän ja hanan välistä alako vuotaa, joten taloyhtiö tilasi putkimiehen vaihtamaan hanan kokonaan uuteen.

 

Keittiön peräseinä ennen remppaa

 

Keittiön peräseinä rempan jäläkeen

 

Hellaseinä ennen remppaa

 

Hellaseinä rempan jäläkeen

 

Keittiön eteisen vastanen seinä ennen maalausta

 

ja maalauksen jäläkeen

 

Keittiön altaan yläpuolisten kaappien uuet hyllyt ja rosterinen valutusallas ritilöineen

Etuoven eessä oleva ruohomatto on vaihettu uuteen ja rappurallin eessä olleet laatat on poistettu. Ai nii, ulkovaraston lukko tuli korjattua ja autokatos lakastua.

 

Takapihalla laattarivejä on poistettu ja rikkinäisiä laattoja poistettu, rikkinäisiä puulaattoja korjattu naulapyssyllä ja laattojen perustuksia jouduttu korjaamaan. Pensasaidat leikattu ja nurmikon siemen kylvetty. Toivottavasti nurmikko kasvaa nopeaa, koska nyt takapiha on aika karun näkönen! Lisäks auringon puolella olevat ikkunapellit (alakerrassa ja yläkerrassa) on rapsittu ja maalattu kahteen kertaan RR750 värisellä kattomaalilla.

 

Takapihan perä ennen raivausta

 

Raivaus käynnissä

 

Pensasaiat karsittu, ylimääräset laatat poistettu ja nurmikonsiemen kylyvetty

 

Ennen

 

Jäläkeen

 

Näin paljon lähti alakerran ikkunapelleistä irtonaista pintaa

 

Olohuoneen ikkunasta pääs yläkerran ikkunapeltien kimppuun mukavasti

 

Ja kaiken rempan jäläkeen käet näytti tältä!! Olisko kokemuksen puutetta??

Remontin aiheuttamat sotkut piti siivota, joten puunasin samalla vaivalla koko asunnon. Avaimet on luovutettu nuorelle perheelle. Toivottavasti tämä koti toimii heille monien mukavien muistojen lähteenä!!

 ♥ Mervi ♥

« takaisin

Kommentoi

Nimesi :
Sähköpostisi :

Teksti :

Vahvistuskoodi:
CAPTCHA Image

Päivitä:

Reload Image

Anna koodi::INFO

Ethän käytä kuvia ilman lupaani!


LATEST IN CATEGORY
ARCHIVE