MÄNTYSEN RUOKARYHMÄN MAALAUS ANNIE SLOAN KALKKIMAALILLA

Liikala Mervi 22.06.2017 14:18:36

Mä niin muistan kirkkaasti tämän ruokaryhmän oston! 20 vuotta sitten muutin Vimpelistä Artjävelle. Sisko tuli mukaan muuttamaan. Siskon kanssa käytiin ostamassa ryhmä Lahesta. Ryhmää ei tarvinnu kallata eikä pähkäillä, koska tiesin tasan tarkkaan etukäteen mitä olin hakemassa. Ryhmä oli olemassa olevan tv-tason kanssa samaa Isabella sarjaa. Ryhmä makso 2200 markkaa.

Ruokaryhmä on matkannu mun mukana Artjärveltä Lahteen ja Orimattilaan. On tullu mukana ensimmäiseen omaan rivitalokotiin ja sieltä tänne maalle. Tänne maalle ryhmä ei kelevannu, koska Kaiveli halus jotain "tyylikkäämpää" ja pöytäryhmä oli aivan liian pieni uuteen keittiöö.

Ruokaryhmä jäi autotalliin varastoon, kunnes vuonna 2014 sain luvan tehä ylimääräsestä varastosta kesävajan. Sinne meni kaikki tavara, mikä ei saanu enää täällä olla sisällä. Voit kurkata tuon kesävajan rakentamisjutun tästä linkistä.

Tänä kesänä kesävajaa siivotessani tuo ruokaryhmän tummunu mäntypinta alako jotenki tökkiä enemmän ku ennen. Ystäväni Sari oli maalannu Isabella sarjan huonekaluja Annie Sloan kalkkimaalilla ja siitä se ajatus sitten lähti. Googlettelin maalin ostopaikkoja. Maalia olis voinu tilata nettikaupoista. Lähin myyntipiste oli Padasjoen Auttoisilla Suvimarja Lifestyle putiikissa. Houkuttelin Kaivelin mutsin hupulaiseks sateisen päivän autoreissulle Auttoisille. Ja putiikki oli aivan ihana! Vanhaan navettaan rakennettu putiikki oli täynnä kaunista sisustustavaraa, Annie Sloan maaleja, vaatteita ja tilamyymälän tuotteita. Ah! Mukaan lähti tilan suklaakahvia, kaulakoru ja Annie Sloanin kalkkimaalia (sävy: Pure) pensselin kera. 

Kalkkimaali on siitä ihana maali, että sillä maalatessa ei tarvihte tehä mitään pohjatöitä tai pohjamaaleja, kunhan pinta on vaan puhas liasta, esim. rasvasta. Maali on sekotettava hyvin ennen käyttöä ja käytön aikanaki kannattaa sekotella sillon tällön. Maalatessa on oltava nopea, sillä maali kuivaa aika nopeaa. Maalatessa kannattaa myös tehä kerralla hyvää, koska korjausliikkeitä oo oikeen mahollista tehä iliman näkyviä rantuja. Jossakin kyllä ohjeistettiin sutimaan sinne tänne vaan, mutta enhä mä osannu sillä lailla maalata! Ensimmäisen maalauskerran jäläkeen tumma mäntypinta loisti vielä aika paljon maalipinnan alta, joten totesin toisen maalauskerroksen olevan aivan ehoton. Pöydän kannen maalasin vielä kolomanteen kertaan veellä jatketulla maalin tilikalla.

Maalipintaan jää pensselin jäläki, joten mitään kalustemaalin tapasta itestään levittyvää maalia tämä kalkkimaali ei todellakaan oo. Ihteä jäi pikkusen tökkimään tuo pensselin jättämä jäläki. Annie Sloanin ohjeissa onki paljon ohjeita, joissa maalipintaa hiotaan ja vahataan värillisillä vahoilla. Sillon tuo pinta näyttää olevan tasasemman näkönen. Jos maalaisin sisälle tulevaa, joka päivä käytössä olevaa ruokaryhmää, käyttäisin ehottomasti kalustemaalia.

Kalkkimaalilla maalattu pinta jää karheaksi, jotenkin liitumaiseksi. Itellä ainaki meni ihan kylymät väreet, kun pintaa silitteli. Tähän kalkkimaalin päälle suositellaanki ohjeen mukaan Annie Sloanin vahaa tai lakkaa. Mulla oli varastossa Tikkurilan Supi Arctic lakkaa, jota käytin lakkaukseen. Supi Arctic on helmiäishohtoinen akrylaattisuoja-aine ja on pääasiassa kosteiden tilojen pintakäsittelyaine. Käytin ainetta Kaivelin sijotusyksiön remontissa seinään, linkki tässä. Tuon kokeilun perusteella pystyin kokeilemaan tuotetta myös tähän ruokaryhmään. Lakkauksen jäläkeen pinta on sileä ja sitä on heleppo pitää puhtaana. Tein ennen lakkausta hiomapaperilla kulutuksen jäläkiä nurkkiin, jotta tuolit näyttäis vanhalle. Ruokaryhmän maalaukseen meni kokonainen litran purkki maalia.

Maali on vesiohenteinen ja peseminen käsistä on todellakin kivan heleppoa ja vinkiksi vaan, että myös vaatteista maali lähti pesukoneessa. Lisää ohjeita ja vinkkejä Annie Sloan Suomi sivuilta.

Ruokaryhmä sopii nyt valakosena vajaan paljon paremmin. Ite oon iha tyytyväinen. Stailasin vajan vielä näin Juhannuksen alla kaapista löytyneillä Pentikin tekstiileillä ja uuella Askon Mira terassimatolla.

Ruokaryhmä ennen maalausta

Suklaakahavilla, suklaalla ja hyvällä pensselillä pötkii pitkälle!

Ensimmäinen tuoli "maalauspallilla"

Ensimmäinen tuoli maalattuna, taustalla kynttilä tunnelmaa luomassa (lämmittämässä!!!)

Välillä paistoi aurinko ja vajan oven pystyi avata

Valmis pöydän pinta. Helmiäishohtoinen pinta Supi Arctikilla

Valmiiksi maalattu ruokaryhmä ja Juhannuksen stailaus

 

Askon Mira terassimatto (160x230cm)

 Mervi

« takaisinKOMMENTIT

Sari  24.07.2017 21:53:44

Kylläpä pöydästä ja tuoleista tuli hienot!

Mervi Roosmari.fi  02.08.2017 14:24:41

Kiitti! Niin minustaki =)Kommentoi

Nimesi :
Sähköpostisi :

Teksti :

Vahvistuskoodi:
CAPTCHA Image

Päivitä:

Reload Image

Anna koodi::INFO

Ethän käytä kuvia ilman lupaani!


LATEST IN CATEGORY
ARCHIVE