Saunan tuunausta

Mervi Liikala 11.11.2009 18:17:38


Ihana muuttopäivä 2002. Saunasta piti testata heti, mahtuuko nämä mallin mitat täyttävät sääret (nyt on siis kyse säärien pituudesta)  koko komeudeltaan suoraan lauteille. Ei mahtunut ei... Ei auta kun heittää sääret seinälle!! Ja kyllä... kuvassa olen minä!! Wink

Sauna miellytti silmääni monta vuotta, kunnes tuli taas yksi päivä Tila ohjelmaa televisiosta. Ja siitähän se ajatus sitte lähti... Ohjelmassa esiteltiin LIBERON merkkisiä spriipohjaisia kuultomaaleja. Hujautin Toitsilla seuraavana päivänä Lahteen Kodin Terraan ja ostin tummaa kuultomaalia (sävy on tumma mahonki) 3 purkkia, teräsvillaa ja LIBERON Finishing Oilia 2 purkkia. Lisäksi ostin noin 4 cm leveää jalkalistaa, josta tein vielä saunan selkänoja- ja lauteiden välin ritiliköt.

Toivon niin paljon, että minulla olisi joskus sellanen Strömsöötyyppinen puutyö/askarteluhuone. Tämänkin projektin jouduin tehdä vierashuoneen lattialla... Projektit mulla tuppaa aina vähän innostuksissa laajenemaan ja tuli värjättyä jopa pieni  puunappukin  (paikallisella kielellä kuuppa) tummaksi!!

Lauteet oli helppo käsitellä, kun ne pystyi nostaa pois paikaltaan. Tässä näkyy ero vanhan ja uuden välillä. Kuultomaalin jälkeen pintaan heitetään vielä Finishing Oil, joka estää veden läpäisyn puuhun. Olen käyttänyt myöhemmin ihan jotain halpoja saunan lauteiden suojaöljyjä ja hyvänä on pysynyt!!

Sauna ennen Sauna tuunauksen ja listojen jälkeen

Olen lopputulokseen tyytyväinen!! Hintaa lauteiden tuunaukselle tuli noin 70 euroa listojen kanssa. Listat tuovat saunaan näköä todella paljon lisää. Vähän niinku olis oikeen uuet lauteet!! Kyllä siinä kelepaa nyt MM nelosen löylyjä ottaa Wink

« takaisin

Kommentoi

Nimesi :
Sähköpostisi :

Teksti :

Vahvistuskoodi:
CAPTCHA Image

Päivitä:

Reload Image

Anna koodi::INFO

Ethän käytä kuvia ilman lupaani!


LATEST IN CATEGORY
ARCHIVE