Vanhojen kaapinovien kunnostus ja maalaus...

Mervi Liikala 25.04.2009 04:24:58

 

 

Vierashuoneen vaatekaapin ovet alko olla jo aika kellastuneet. Ovet on asunnon alkuperäset ja vuojelta 1988. Vetimet on kerran vaihettu vähän niinku uuenaikasempiin. Ensin niissä oli sellaset valkoset muoviset vetimet, yääk. Välillä ovissa oli sitte pienet ankkataulutkin tuomassa tunnelmaa. Vikatikki, näkööhän sen noista jälistä ovessa...Sitten päivänä eräänä päätin maalata ovet ja vaihtaa niihin taas vetimet... Oli vissiin taas tekemisen puutetta...

Piti hankkia pohjamaalia, kalustemaalia, pensseleitä, tela rullineen, muovikäsineitä, puutulppia ja kittiä toisen reijän peittoon... Niihin hurahti heti noin 40 euroa.

 

Paikkakin löyty Orimattilasta. Ei tarvinnu alkaa pulaamaan sisällä eikä roudaamaan Pohjanmaalle. Kiitos kuuluu yhelle hölömölle hyypiölle, jota ei sais mainita näillä sivuilla... Innocent Maalauspaikalle oli matkaa 7,5 kilometriä. Käyntikertoja tuli 3, eli kilometrejä tuli yhteensä 45!!  

 

Ekalla kerralla kävin laittamassa puutulpat toisiin vetimen reikiin ja kittasin ne. Sitten pitikin ootella 4 tuntia... Lähin siitä sitte kotiin keittämään kahavit... Samana päivänä kävin vetämässä pohjamaalin oviin. Sävyero oli aikas huima jo pohjamaalin jäläkeen!!

 

Ovien paikalleen laitto ei onnistunu ilman apua. Löysin yhen ystävällisen miehen kannattelemaan ovia, että sain saranat kiinni. Siinä kyllä huomasin, että olis pitäny merkata saranat ja ovet. Olis ollu "asetukset" paikallaan valamiina. Hermot meinas mennä kun yritin mallailla ovia vaateriin!!!!! Yell Ovien vetimien hankinta olikin sitten juttu omasa sekin... Tilasin ne netistä. Kun olin kauhealla vaivalla saanu uudet reijät mitattua, kaheksasta vetimestä osa olikin viallista. Ruuvin reijän syvyys vetimissä vaihteli tosi paljon ja kolme vedintä jäi kiristämättä kokonaan. Lisäksi yksi vedin oli niin kiero, ettei sitä olis saanu paikalleen millään. Soitin toimittajalle ja sain todella hyvää palvelua. Lähettivät minulle uusia ruuveja ja yhen uuden vetimen. Mutta siinä ne ovet nyt on!! HIENOT!!


« takaisin

Kommentoi

Nimesi :
Sähköpostisi :

Teksti :

Vahvistuskoodi:
CAPTCHA Image

Päivitä:

Reload Image

Anna koodi::INFO

Ethän käytä kuvia ilman lupaani!


LATEST IN CATEGORY
ARCHIVE