LOMALLA AIKAAN SAATUA VOL.2: MAALUUTA

Mervi Liikala 10.02.2012 15:08:38

Hyvinki useasta rivitalosta tai ok-talosta löytyy ajan tummentamat, mutta vielä käyttökeleposet mäntyset rappuset. Jossain vaiheessa haaveilin sohvan nurkassa kaiteen päällystämistä esim. kipsilevyllä ja päälle kiva vanha lauta tms. Idea maalaamisesta kypsy vasta oikeastaan Vimpelissä lomalla netissä pyöriessä. Parissaki seuraamassani sisustusblogissa oli raput ja kaide maalattu valakoseks. Kaiteesta ja rapuista tuli uuen aikaset ja tila tuplaantu!! Koska oottelen keväällä teettämääni kylppäriremonttia alakerrassa, päätin maalata tässä vaiheessa vaan kaiteet.

Kassiin lähti paikallisesta Tapetista ja väristä Teknoksen Futura Aqua 3 tartuntapohjamaalia 0,9 l ja saman verran Futura Aqua 40 kalustemaalia. Siskon anoppi maalaa kuulema aina tartuntamaalin voimin eikä hio ja minä päätin laiskana kokeilla samaa. Maalit on vesiohenteisia, eikä ne siis haise. Kaiveli oli tulossa Thaimaasta ja jos täällä olis haissu tärpättimaali, olis se varmasti kääntyny ovelta takasi!!!

Pesin kaiteen maalinpesulla ja maalasin kerran tartuntapohjamaalilla. Yläkaiteen ja käsikaiteen pohjamaaluussa meni noin 4 tuntia (kahvitauot mukaan laskettuna). Ainaki yhen kerran mieleen, että jospa en olis alottanu... aika nyhvertämistä!! Mutta jo pohjamaalin maalauksen jäläkeen tila avartu ja anto uutta intoa hommaan. Seuraavana päivänä maalasin kalustemaalilla ja kolomantena päivänä toiseen kertaan sieltä täältä korjaillen. Kaikkia kohtia en maalannu toiseen kertaan. Toisena ja kolomantena maalauspäivänä Kaiveli kävi ruokatauolla ja katottiin yhessä joku sarja boxilta sohvalla köllötellen ihanaaaaaa...

Alakaiteen maalasin samalla tyylillä seuraavalla viikolla. Käytin reilusti tartuntapohjamaalia, koska pelekäsin kalustemaalin loppuvan kesken. Tartuntapohjamaalia jäi varmaan 1,5 dl verran. Kalustemaali riitti nippa nappa yhteen maalauskertaan. Sitä jäi varmaan pari ruokalusikallista. Täytyy säilyttää se kuiteski vähä aikaa, jos sattuu oikeen törväsemään kovan lommon johonki näkyvään paikkaan.

Koko projektiin meni aikaa (kahvitaukoineen) varmaan noin 14 tuntia ja 50 euroa rahaa. Loppujen lopuks tulos on mun mielestä hyvä vaivaan ja rahaan nähen tosi hyvä. Tila avartu niin yläkerrassa, portaissa ku alakerran aulassaki.

Maalit ja mun hieno maalikaappi!!

Yläkaide ennen ja jäläkeen maalauksen:

"Kellarin"rappu ennen ja jäläkeen (ennen kuvassa jo maalarinteipit vejettynä):

Ala-aulasta ennen ja jäläkeen (rukin pyörän kiinnike putos seinältä ja pyörä muutti yläkertaan):

+

Olohuoneen tumman ruskeat seinät on ihanat, mutta kaipasin jo ennen Joulua toiseen seinään vaalentamista. Maalaamiseen sain pontta "piikoessa" siskon luona pikkueteisen maaluuhommissa (kts. piikomisesta lisää siskon sivuilta tästä). Pikkueteisen maalin sävy oli kermanen ja oletin sen olevan sama kuin mun olohuoneen vaaleitten seinien. Väri on F485 Damasti. Hain värilastun kaupasta ja vertasin pientä lappua seinään. Totesin sävyn olevan aika lailla sama. 2,7 l maalia siis kaupasta 25 euron hintaan kotiin ja hommiin!!

Maalauskepin virkaa toimitti pihaharja ihan mallikkaasti. Aamupäivällä alotettu maaluu-urakka oli illalla valamis kalustusta ja hyllyjä myöten. Lopputulos vaaleampi ku muut seinät, väri ehkä harmahtava, valju ja kylymä, ei tykkää yhtään!! Toettiin siinä Kaivelin kanssa, että saa kelevata. Ens kesänä seinät on varmaan jo maalattu uuella värillä ettei kannata lähteä heti korjaamaan!!

Tyhjät seinät ennen ja jäläkeen:

Mun "maaluuluuta" ja rakkaudentunnustus

Seinämaalien ero ja illalla Kaivelin ihmettelyt: mitä hemmettiä nuo sauvat tuolla hyllyllä tekee???

Valamis seinä ennen ja jäläkeen:

Ens kesää ja uutta seinäväriä ootellessa ja pohtiessa...

Mervi

« takaisin

Kommentoi

Nimesi :
Sähköpostisi :

Teksti :

Vahvistuskoodi:
CAPTCHA Image

Päivitä:

Reload Image

Anna koodi::INFO

Ethän käytä kuvia ilman lupaani!


LATEST IN CATEGORY
ARCHIVE