LOMALLA AIKAAN SAATUA VOL.4: PIIKOMASSA

Mervi Liikala 26.02.2012 08:13:20

Laitoin joulukuussa Facebookkiin ilmotuksen: Loma 12.12.2011 - 12.2.2012. Työpyyntöjä otetaan vastaan. Tätä kautta poikikin siskon remontti ja serkun verhonompelu pyynnöt.

Siskon olohuoneessa oli siistit keltaset tapetit ostettaessa ja joita se ei raaskinu heti lähteä vaihtamaan. Nyt minä pääsin sinne hääräämään. Sisko ja sen mies, kummityttö reippaana apurina, olivat viikonlopun aikana poistaneet tapetit ja tehneet pohjatöitä. Sen vuoksi mun oliki heleppo mennä maanantaina hyvällä mallilla olevalle työmaalle. Mää nimittäin hermoilin etukäteen eniten sitä seinien tasottamista. Toiseks mää hermoilin sitte sitä tapetointia...

Eli projektina oli olohuone, jossa katto ja kaikki listat maalattiin kahteen kertaan. Seinät maalattiin myös pariin otteeseen, yksi seinä tapetoitiin ja laminaattilattia laitettiin vaihtoon. Siinä kun innostuttiin, niin maalattiin vielä alakerran vessan katto pariin kertaan. Sisko oli apuna enemmän ku ite ymmärsikään. Se luuli ettei se tee mitään, mutta autto tosi paljon. Vei, toi, teki ruokaa, keitti kahavia ja oli apuna töissä. Sisko maalas osaksi katon ja oli apuna tapetoinnissa ja laminaatin laitossa. Työ sujuki meiltä kahelta yllättävän heleposti ja jäläki oli ensluokkasta!! Laminaatin laitossa oli vielä yksi pikkuapuri lisää, mää huusin: APUUU, niin kummityttö kiikutti mittaa ja kynää toisesta päästä toiseen päähän!! Ihana!! Maanantaina alotettu urakka oli valamis torstaina. Niin oli valamis remppareiskaki: en päässy urakan portaita kunnolla alas kahteen päivään!! Embarassed Perskannikat sai kyllä semmosen reenin, ettei oo pumpista saanu vuosiin!!

Seuraavalla viikolla laitettiin siskon pikkueteinen uuteen uskoon. Ennen puoliks sininen eteinen sai vaalealla maalilla monta neliötä lisää avaruutta. Katto ja listat maalattiin kahteen kertaan. Lattialla ollu ruskea mattoki näytti ihan erilaiselta ja hyvältä uuen maalin kanssa!! Kiusattiin siskon miestä, että seuraavaks alotetaanki makuuhuone, ens viikolla. Mutta siskon miehen onneks luvattiin jatkaa projektia ehkä vasta seuraavalla lomalla!!

Projektista löytyy hienot ennen/jäläkeen kuvat siskon sivuilta, täältä. Ihanat, raikkaat värit oli sisko valinnu, täytyy myöntää.  KIITOS sisko, että sain olla hääräämässä!!

Tässä vähän maistiaisia projektista (tolla remppareiskalla on aina ollu vähän outoja asentoja...):
 

+

Vimpelissä kävin "piikomassa" myös serkulla. Tein vanhoista kankaista serkun juuri ostamaan omakotitaloon piilolaskosverhoja. Serkku avusti mittaamisessa ja piti verhoja ojennuksessa pöyän toiselta puolelta ompelun aikana. Lisäks serkku tarjos mulle palakaks herkkuja, mm. kotijuustoa ja extrahyvää kuorrutettua arabialaista maustekakkua. Keittiöön tuli todella upeaa Aarikan kangasta ja kummipojalle sisustettuun huoneeseen 70-luvulla serkun omassa lastenhuoneessa olleista vanhoista sivuverhoista lasten huoneen laskosverho. Tuon lastenhuoneen verhon kanssa jätin yhen työpäivän kesken!! Piti ottaa 4 tunnin ja 2 todella pahasti kiertävän laskoksen jäläkeen aikalisä. Seuraavana päivänä kaikki sujuki taas arabialaisen maustekakun avustuksella niinku elokuvissa. Parin tunnin päästä verho oli valamis. Tuo lastenhuoneen verho on tosi hienon näkönen noitten vanhojen lamppujen kanssa!! Aarteita sanon minä!!

+

Piikomista suoritin myös äitille. Lupasin leipoa parin päivän ajan. En mää mikään hyvä leipuri oo, ja se huomattiin kyllä hyvin pullataikinan teossa, mutta kyllä kaikki näytti maistuvan. Ei kukaan ainakaa ääneen valittanu!! Toivottavasti seuraavalla kerralla en löyä näitä piilotettuna arkkupakastimen pohjalta!! Pullataikinan lisäks en ollu tyytyväinen porkkanakakkuun. Porkkanakakulle on netissä miljoona ohjetta, oma hyvä ohje oli omassa kaapissa Orimattilassa, joten tuli otettua huono ohje (seliseli...). Pasteijoista tuli hyviä, vaikka ne näyttää vähän epämääräsiltä. Vanhempi, ehkä ihan vähän ruokarajotteinen pikkuveljeniki tykkäsi!!

i

+

Seuraavan pitkän loman oottelu ja suunnittelu alakakoon. Jos tänä vuonna käy niin "huonosti", ettei ylitöitä kerry paria kuukautta, otan sitte palakatonta. Joka tapauksessa haluan pitää talavella pari kuukautta lomaa. Alakakaas miettiä rojekteja jo valamiiks. Thaimaassa vierähtää (ehkä) lomasta 3 viikkoa, mutta muuten oon valamis jokaseen tarjottavaan rojektiin!!

Mervi

 

« takaisin

Kommentoi

Nimesi :
Sähköpostisi :

Teksti :

Vahvistuskoodi:
CAPTCHA Image

Päivitä:

Reload Image

Anna koodi::INFO

Ethän käytä kuvia ilman lupaani!


LATEST IN CATEGORY
ARCHIVE