AMERIIKAN AARRE

Mervi Liikala 07.07.2012 13:33:27

Tuskin usko Matti vaari tai ees Olavi paapa eläissään, että tämä arkku olis tänä päivänä lastenlapsella koristeena. Mattivaari toi tämän arkun Ameriikasta palattuaan. Sitä, millon se joutu sinne puuhuoneen seinälle en tiiä. Siellä se kuitenki on ollu niin kauan ku mää muistan. Jo pikkutyttönä tätä arkkua tuli ihasteltua tai kauhisteltua pannuhuoneen viereisen puuhuoneen seinällä. Kerran, pari vuotta sitte se tuli jopa nostettua alas. Sillon totesin sen olevan ihan liian huonokuntonen sisälle tuotavaks. Mitä ihmettä sitte on parin vuojen aikana tapahtunu, koska nyt arkku lähti mukaan... Linnunpaskojen syövyttämiä kohtia ja kantta lukuunottamatta arkku oli ihanan täydellinen näkönautinto.

Paapa oli joskus korjannu arkun kannen sinkityllä pellillä. Yritin ottaa peltiä pois, mutta sen alla oli vaan rumia lautoja. Päätin jättää pellin paikalleen ja käsitellä sen myöhemmin ruostemaalilla. Kannessa oli muuten ihan mielettömän hienot muistotekstit: vasemmalla luki Niina, oikealla Elina, alaalla Mevi ja yläällä keskellä johtaja Markku Liikala. Pikkuveli Markku oli siihen raapustanu arvojärjestyksen!!

Maalasin kannen ruostemaalilla, jossa on pohjalle rautamaali ja päälle sellanen hapetusaine. Ei se oikealta ruosteelta näytä ja on eri värinen, mutta näin parempi! Ja arvatkaa vaan, tuliko sillä maalilla maalattua jos mitä... Sitä täytyy tilata lisää, koska vielä pari ihanaa ideaa jäi muhimaan mieleen...

 

 

   


« takaisin

Kommentoi

Nimesi :
Sähköpostisi :

Teksti :

Vahvistuskoodi:
CAPTCHA Image

Päivitä:

Reload Image

Anna koodi::INFO

Ethän käytä kuvia ilman lupaani!


LATEST IN CATEGORY
ARCHIVE