KAKKU JOULUETKOILLE 2014 JA TOINEN AATTOILLAN KAHVIPÖYTÄÄN

Liikala Mervi 27.12.2014 11:28:24

Jo kolmena vuotena Orimattilassa Joulua juhlistaessa oon valmistanu ns. jouluetkot. Jouluetkoilla syyään yleensä riisipuuroa, sekametelisoppaa ja päälle juuaan kahavit kaakun kanssa. Joulu koristellaan kotiin jouluetkoille.

Ekana vuonna meni vähän överiksi, kun tein kaikenmaaliman leipomuksia, fudgeja, karkkeja ja koristelin kodin ylitäyteen joulukoristeita!! Jenni, Kaivelin veljen vaimo totesi: sähän oot ihan kanssa hurahtanu Jouluun!! Unohin mantelin puurosta ja siitä sain kyllä kuulla siitä!!

Toisena vuonna (Jouluetkot 2013) Jouluetkot oli uuessa kodissa. Sillon tarjolla oli myös joulukinkkua. Kahvipöyässä vaikka mitä. Eikä muute ollu mantelia 2013 vuonnakaan puurossa!

Tänä vuonna tarjolla oli myös vasta paistettua joulukinkkua ja kahville oli tarjolla tämän hetken trendileivonnainen, Red Velvet kakku sekä naapurin Sarin joulutervehdyksenä tuotu laiskan ämmän kakku. Puurossa OLI MANTELI, mutta kukaan ei huomannu sitä syöneensä!!! Söin nimittäin ite lopun puurosta seuraavana päivänä ja muistin mantelin. Joku siis pisteli mantelin poskeensa tietämättään!!

Jouluetkoille laitoin ruokapöytään isän kansakoulussa tekemän penkin päälisen. Se sopi musta siihen T.O.D.E.L.L.A hyvin!! Kaivelille en tohtunu sanoa mitään lauasta ennen h-hetkeä. Luulen, että lauta olis joutanu sinne mistä sen hainki ja sassiin...

Tässä linkki Red Velvet kakun ohjeeseen. Kakusta tuli parempaa kuin kuvittelin ja söin sitä vielä viikon etkojen jälkeen kahavin kera. Kaivelille kakku ei parin päivän päästä enää maistunu.

 

Toisen kakun tein Kaivelin veljen vaimon järjestämään aattoiltaan. Kakun lisäksi lupauduin tekemään myös rosollin. Kakku on tyrni-marenkikakku. Marenki on sveitsiläinen marenki, joka ei maistu kananmunalle!! Kaiveli osallistu myös kakun tekoon polttamalla marenkia kaasupolttimella  Ajattelin tuon tyrnin tekevän emäntään vaikutuksen enemmän kuin tavallinen täytekku. Osuin oikeaan!! Kakku ei minusta ollu mikään makuelämys. Ihan hyvää, mutta siskon tyttöjen synttäreille tekemä mansikkamoussekakku maistu mulle enemmän.

Tyrni-marenkikakun ohjeeseen pääset tästä.

 

 

 

 

 

 

 

Täytyy Jennille nostaa kyllä hattua. Se kutsui  meidät mukaanlukien aattoillan viettoon 20 hengen porukan ja joulupäivälle vielä toisen 10 hengen porukan syömään. Ruuat ja kattaukset oli ihan viimesen päälle tehty, erilliseen juhlatarkotukseen ostetuilla astioilla ja aterimilla, että oikeen ihteä hävettää. Itellä ei nimittäin riittäny puurolautaset ees kahesalle hengelle ja puuro vejeltiin naamariin tavan Savonioilla...

Nyt täytyy ryhistäytyä ja alakaa kerätä oikeasti jotain fiinimpää astiastoa ja aterimia!!! Seuraaville jouluetkoille on tosin aika 2 vuotta, sillä Kaiveli ilimotti jouluaattona aamupäivällähautakierroksella, ettei aio tätä hullua joulurallia ens vuonna sitte katella. Päätettiin yhteistuumissa, että seuraavana jouluna äijä laitetaan Thaimaaseen ja minä lähen Pohojanmaalle!!

♥ Mervi ♥

 

 

« takaisin

Kommentoi

Nimesi :
Sähköpostisi :

Teksti :

Vahvistuskoodi:
CAPTCHA Image

Päivitä:

Reload Image

Anna koodi::INFO

Ethän käytä kuvia ilman lupaani!


LATEST IN CATEGORY
ARCHIVE