LAISKAN LEIPURIN SUKLAA-FONDANT

Liikala Mervi 06.05.2016 17:13:09

Kaivelin nimppareita juhlittiin huhtikuun alakupuolella. Pyysin kahaville Kaivelin porukat sekä veljen perheen. Tarjottavaksi tein mm. tätä laiskan leipurin pelastukseksi mainostettua suklaa-fondantia. Valamistus kestää vaan vartin. Valamistus tosin alotetaan jo paistamista edeltävänä päivänä, sillä taikinamössö laitetaan ennen paistamista jääkaappiin yöks.

Koska kutsuvieraissa oli myös lapsia, mantelilikööriä ei sekotettu suoraan vaniljajäätelöön. Aikuiset sai lurauttaa sitä suoraan pullosta annoksen päälle. Ja toimi!!

 

SUKLAA FONDANT

(ohje vanhasta Kotivinkistä)

10 annosta/15min + 12h jääkaapissa + 15 min uunissa

 

250g tummaa suklaata + 200g voita + 5  kananmunaa + 1 dl  sokeria + 1 dl  vehnäjauhoja

 

PÄÄLLE: 100g mantelilastuja

 

LISÄKSI: 1 litra vaniljajäätelöä + 0,5 dl mantelilikööriä, esim. Disaronno + 1 litra vadelmia

HUOM! Jos lähdet "suoraan pullosta lorautus" linjalle, varaa likööriä enemmän!!

 

1. Voitele vuoka (n. 25 x 25 cm) tai tee kaksi pienempää vuoallista. Paloittele suklaa ja voi kulhoon. Sulata mikrossa sykäyksittäin tai liedellä vesihauteessa. Sekoita tasaiseksi massaksi.

2. Vaahdota munat ja sokeri ilmavaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun taikinan pinnalla pysyy kahdeksikon kuvio. Siivilöi vaahtoon jauhot ja kaada jäähtynyt suklaasula sekaan. Kaada voideltuun vuokaan ja pidä vuoka peitettynä yön yli jääkaapissa.

3. Seuraavana päivänä: Kuumenna uuni 200 asteeseen ja paista fondantia noin 15 - 20 minuuttia vuoan koosta riippuen, kunnes leivonnainen on pinnalta kypsää ja sisältä valuvaa. Minä pidin 25 minuuttia. Paahda halutessasi tällä välin mantelilastuja kuumalla liedellä muutama minuutti pannua ravistellen. Minä en manteleihin lämmenny.

4. Ota jäätelö pakastimesta ja anna sulaa valuvaksi, mausta liköörillä. Tarjoa suklaa-fondant lämpimänä mantelilastujen, jäätelön ja vadelmien kera.

Fondant jäi sisältä valuvaks ja ohje oli heleppo, kuten luvattiin. Fondant ei ollu liian makea, vaan oikeen suussa sulava. Siksi tämä suussa sulava mössö ei olis riittäny mun kesteissä kyllä luvatulle kymmenelle. Suosittelen kokeilemaan!

♥ Mervi ♥

« takaisin





Kommentoi

Nimesi :
Sähköpostisi :

Teksti :

Vahvistuskoodi:
CAPTCHA Image

Päivitä:

Reload Image

Anna koodi::







INFO

Ethän käytä kuvia ilman lupaani!


LATEST IN CATEGORY
ARCHIVE