ROCKY ROAD BROWNIES JA KAKKUPOHJA, OHJEET

Liikala Mervi 23.07.2015 18:05:50

Kaivelin synttäreitä on jo monta vuotta juhlittu Kaivelin perheen kera täytekaakkukahavein. Tänä vuonna keskiviikkona  täytettyjä vuosia juhlittii sunnuntaina Kaivelin porukoitten ja veljen perheen kanssa.

Vielä sunnuntaina klo 15 ei kaakunsyömissaikaa ollu kellään tiedossa (en usko että ees Kaivelilla), mutta jo samana päivänä klo 17 kaikki istuttiin tyytyväisenä kaakun äärellä. Minä osasin jo 10 vuojen kokemuksella olla ajoissa valamiina siihen, että kutsu käy sitte yllättäen.

Kallasin viikolla , ennen synttäreitä netistä ensi Rocky Roadsien ohjetta, mutta löysin tämän brownies version. Ohje löyty Maku.fi sivustolta ja linkki ohjeeseen tässä. Tosi hyvä ohje, jota suosittelen ehottomasti kokeilemaa!! Maku ei oo liian makea, mutta makea kuitenki, jos tiiätte mitä tarkotan.

Pohjan mantelit korvasin suolapähkinöillä ja päälle tuli vain vaahtokarkkeja, suolapähkinöitä ja Fazerin sinistä. Seuraavalla kerralla aion ehottomasti kokeilla päälle jotain toffeeta sisältävää suklaata. Mää uskon, että se sopis tähän todella hyvi!!


 

Kaivelin synttäreillä on JOKA vuosi sankarin toiveesta mansikkka-banaani-kermakakku. Välissä siis mansikkahillo, banaanirenkaat ja kermavaahto. Päällä joko mansikoita tai kinuski ja reunoilla kerma. Pohjan olen saanu onnistumaan aina tällä kummeilta 1994 matkailumerkonomiks valamistumisen johosta lahjaksi saadun kirjan sokerikakun ohojeella. Kirjassa on monta muutaki hiirenkorvaa, eli luottokirja siis!! 4 munan kakku on sopiva 20cm ja 8 munan kakku on sopiva 28cm irtopohjavuokaan. 

Ohje on: 4 munaa, 1½ dl sokeria, 2 dl vehjäjauhoja (ite laitan aina puolet perunajauhoina!!) sekä 1 tl leivinjauhetta.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun voit piirtää kahdeksikon vaahdon pintaan vatkaimestava valuvalla taikinalla. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi varovasti sekottaen. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun (minä laitan aina korppujauhoja) vuokaan. Paista uunin alatasolla 175 asteen lämmössä noin 30 minuuttia. (Äiti on opettanu, että kakkupohoja on sitte valamis, kun se on irronnu reunoista ja on keskeltä tikulla koitettaessa kuiva!)

 

 

♥ Mervi ♥

« takaisin

Kommentoi

Nimesi :
Sähköpostisi :

Teksti :

Vahvistuskoodi:
CAPTCHA Image

Päivitä:

Reload Image

Anna koodi::INFO

Ethän käytä kuvia ilman lupaani!


LATEST IN CATEGORY
ARCHIVE