Suklaapolttariväliaikapullakrokanttikakku

Mervi Liikala 21.08.2010 16:17:32

Tämä kakun ohje on alunperin nimeltään Krokanttikakku. Jostain lehdestä kopioitu. Ohje on "virallisesti"nimetty uudelleen 28.6.2008 pikkusiskoni polttareissa. Tätä kakkua nautittiin silloin Kivitipun nurmikolla, Halkosaaren kesäteatterin väliajalla sidukan kera (alla kuvassa) ja Salamajärvellä Rauhanrannassa grilliruuan jälkiruokana. Tuosta kaikesta siis tuo uusi nimi sai alkunsa! Samoilla polttareilla sai alkunsa muuten myös erittäin kuuluisa Sosiobooli, jota myös häissä tietenkin päästiin nauttimaan.

 
Tätä kakkua syötiin myös kahden vuoden kuluttua tuosta päivästä, jälkipolttareissa.  Ne pidettiin  kiusaten yhtä tyttöporukkamme naimisiin "salaa karannutta". Olimme järjestäneet hänelle Mikathlonin. Siinä testattiin taitoja vaativassa pelastustehtävässä, pakkokaraokessa ja laituripumpissa. Ilta oli tarkoitettu myös kahden vuoden takaisia siskoni polttareiden muistelemiseen. Muisteleminen tarkoitti tässä tapaukseessa siis kuuluisan sosioboolin nauttimista. Nämä "jo naineet" olivat myös keksineet meille naimattomille ylläreitä, mm. soutukilpailun ja morsiuskimpun heitot. Meidän, 7 tytön , noin 23 tunnin  hauskanpidon aikana tätä kakkua kului tasan 2 kappaletta!!!!

Tämä kakku on myös Kaivelin herkkua. Mikään suklaakakku ei ole tämän maistamisen jälkeen enää kelevannut!!

 

Pohja:

200g   taloussuklaata (minä käytin maraboun maitosuklaata) Ei haittaa vaikka maistaisit suklaasta pari palaa =) Täytyyhän laatu testata…

175g   voita tai margariinia

Sulatetaan kattilassa

3 kpl    munankeltuaista (säästä valkuaiset!!)

1 dl      vehnäjauhoja

2 dl      sokeria

Sekoitetaan ja sekaan lisätään sulatettu suklaa ja margariini

3 kpl    munanvalkuaista

Vatkataan ja lisätään seokseen.

Ota irtopohjavuoka (n. 22 Ø) tai tavallinen piirakkavuoka. Laita irtopohjavuokaan pohjalle AINA voideltu leivinpaperi. Jos laitat seoksen pelkkään voideltuun vuokaan, ei lähde irti sitten millään!!!

Paista uunin keskitasossa 200° noin puoli tuntia. Laita leivinpaperi päälle, ettei tummu päältä liikaa. Ja siitä uunien erilaisuudestahan olikin jo juttua… Minä pidän ilman kiertoilmaa IRTOPOHJAVUOASSA 150 - 175° puoli tuntia.

Minä kumoan kakun paistamisen jälkeen päällyspuoli alaspäin uuteen piirakkavuokaan. Silloin kakkupalan saa kokonaisena omalle lautaselle, eikä tarvitse rääpiä kakkua vuoan pohjasta…

Kuorrutus:

200g   marabou minttukrokanttisuklaata (Maraboun dajm-suklaakin käy!! Kokeiltu ja hyvää oli) Voit palkita itsesi nappaamalla pari palaa levystä… =) Ei pakollista!

1 dl   kuohukermaa

nokare voita (minä teen aina dieettiversion, eli jätän aina tuon nokareen voita pois)

Sulatetaan kattilassa. Annetaan jähmettyä esim. kylmässä vesihauteessa ja levitetään kakun päälle.

Parhaimmillaan kakku on seuraavana päivänä, mutta maistuu hyvin myös lämpysenä!!

Nautitaan hyvässä seurassa esimerkiksi polttareissa tai kesäteatterin väliajalla.

Hoitaa myös erittäin hyvin sydänsuruja ja palkitsee sinut vaikka siitä, että olet ollut kaksi päivää syömättä suklaata!! Voit halutessasi tarjota myös vieraille ja muille perheen jäsenille!!

 

 

 

 

 

 

« takaisinKOMMENTIT

paivi  23.08.2010 05:44:22

voi voi ku nayttaa namilta. tekis mieli ottaa pala tuosta ja mussutella menemaan. pitaa vissiin menna tekeen keikka ikeaan etta jospa sielta tarvekkeet loytys :D Kommentoi

Nimesi :
Sähköpostisi :

Teksti :

Vahvistuskoodi:
CAPTCHA Image

Päivitä:

Reload Image

Anna koodi::INFO

Ethän käytä kuvia ilman lupaani!


LATEST IN CATEGORY
ARCHIVE