Puoluffeeta viikonlopun makeannäläkään

Mervi Liikala 25.12.2010 11:23:32

Viikonlopuksi on kiva leipoa AINA jokin makea piirakka, joka tässä huushollissa on kahteen pekkaan yleensä syöty jo viimestään tiistaina... Kaiveli olikin ilmottanu tekevänsä taas töitä koko viikonlopun, joten päätin etsiä työmiehelle netistä jotain uutta herkkua suuhun... Netistä löytyi kokin makeannälkään hyvältäkuulostava kinuskia sisältävä piirakan ohje. Ohjeeseen tarvittiin erikoista kondensoitua maitoa, joka löytyi yllättäen ensimmäisestä lähikaupasta Orimattilasta. Olin jo ehtinyt asennoitua siihen, että ramppaan tuon tölkitetyn ihmemaidon perässä ihteni kyllästyksiin...

Aloitin piirakan valmistamisen maidon keitolla puoli neljältä ja piirakka oli vihdoin valmis seitsemältä. Kaiveli tuli töistä puoli kymmenen aikaan ja kokki sai kaipaamansa rakkaudentunnustuksen kun Kaivelin sanoi, että hyvää on!!

Alkuperäinen ohje löytyy Kinuskikissan sivuilta www.kinuskikissa.fi


Pohja:
250 g kaurakeksejä
100 g voita tai margariinia

Täyte:
1 tlk (397 g) keitettyä kondensoitua maitoa
2 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl cappuccino-pikakahvijauhetta (minä jätin tämän pois)
3 dl puolukoita

Päälle:

keksimuruja
tomusokeria

Peitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Sivele talouspaperilla öljyä vuoan reunojen alaosaan. Murskaa kaurakeksit. Sulata rasva kattilassa ja sekoita keksimurska joukkoon. Levitä muruseosta vuoan pohjalle ja painele sormilla auttaen parin sentin matkalta reunoille. Levitä kondensoidusta maidosta keitetty kinuski pohjan päälle. Sekoita kerman joukkoon vaniljasokeri ja kahvijauhe. Vatkaa vaahdoksi. Levitä kinuskin päälle.  Levitä pinnalle puolukoita ja ripottele koristeeksi keksimuruja. Sihtaa päälle tomusokeria. Irrota vuoan reunus ja siirrä piiras tarjoilulautaselle. Tarjoile viimeistään parin tunnin sisällä.

 

« takaisin





Kommentoi

Nimesi :
Sähköpostisi :

Teksti :

Vahvistuskoodi:
CAPTCHA Image

Päivitä:

Reload Image

Anna koodi::